POLUVREME - TSC se junački bori, ''čekićarima'' nedovoljno 15 šuteva!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Odličan rezultat ima lider šampionata Srbije u Londonu.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Posle Čukaričkog, i TSC je večeras upisao svoj istorijski nastup u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Tim iz Bačke Topole se ove jeseni takmiči u Grupi A Lige Evrope, a u prvom kolu rival mu je engleski Vest Hem u Londonu.

Posle prvog poluvremena, rezultat je 0:0, a dešavanja na terenu podsećaju na ono što smo gledali u utorak između Mančester sitija i Crvene zvezde.

Engleski tim napada, vrši pritisak, uputio je čak 15 šuteva ka golu, ali je i TSC u finišu prvog poluvremena počeo opasno da preti i malo je nedostajalo da i povede.

Počelo je slobodnim udarcem za Vest Hem sa nekih 18 metara u četvrtom minutu kada je lopta završila preko gola, a posle toga su usledili napadi domaćih ''u talasima''.

26. minutu je TSC dva puta imao dosta sreće. Prvo je šut Kudusa sa distance završio tik pored stative, u korneru, pošto je lopta zakačila jednog igrača gostiju, a posle tog kornera još jedna velika prilika za Vest Hem, golman Simić je već bio savladan, ali lopta završava tik pored desne stative.

Pet minuta kasnije Paketa je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Simić je samo odbio loptu koja stiže do Kudusa, ali on ponovo ne uspeva da je pošalje u mrežu.

Tek negde oko 35. minuta TSC se malo oslobodio pritiska i Lazetićev tim je počeo nešto duže da kombinuje na sredini terena, ali čim su gosti izgubili loptu, usledio je još jedan brz napad ''čekićara'' koji opet nije uspeo da realizuje Kudus.

U 39. minutu TSC stiže i do svog prvog kornera na ovoj utakmici, a domaćin je do tada već izveo šest. Ipak, gol Vest Hema nije bio ugrožen posle tog kornera, osim što su fudbaleri iz Bačke Topole uspeli da bar još minut drže loptu na protivničkoj polovini.

To je bio nagoveštaj još bolje i hrabrije igre TSC-a u samom finišu prvog poluvremena. Prvo je posle kornera sa desne strane Jovanović propustio priliku da sa ivice peterca ''ćušne'' loptu u gol, a onda posle još jednog prekida Stojić je zahvatio loptu glavom i poslao je zamalo preko gola. Čak je ta lopta okrznula prečku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke