POLUVREME - "Turbo" Bukari i razigrani Lučić vode Zvezdu ka novoj pobedi!

Autor: Lazar Nikolić
subota 19.08.2023.
21:18
Izvor: Sportske.net

Subotičanima ni "bunker" nije pomogao.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 3:0 protiv subotičkog Spartaka u meču četvrtog kola Super lige Srbije koji se igra na "Marakani".

Trener Spartaka Aleksandr Keržakov postavio je "bunker" ispred gola nekadašnjeg Zvezdinog čuvara mreže Filipa Manojlovića koji sada brani za Subotičane, ali je on izdržao svega 20 minuta, a onda je Zvezda pronašla način da ga "razbije".

 Zvezda je „plela“ mrežu gostiju od starta, a prvu dobru priliku za domaće propustio je Lučić nakon centaršuta Mijailovića, pokušao je mladi napadač domaćih, ali je njegov udarac izblokirao je kapiten Subotičana Kerkez.

Šest minuta kasnije Zvezda je mogla da povede. Kraso je izveo korner, golman Spartaka Manojlović ispustio loptu, koja je došla do Olajinke, ali napadal iz Nigerije nije uspeo da zatrese mrežu gostiju. Nije prošlo ni tri minuta, a Olajinka je opet bio u prilici. Mijailović je sjajno centrirao sa desne strane, ali je Zvezdin centarfor glavom promašio okvir gola.

Sve ovo bio je nagoveštaj Zvezdinog vođstva. Igrao se 20. minut kada je brzonogi Bukari iskoristio svoj najveći adut i kao „brzi voz“ prošao pored defanzivca Spartaka Stajkovića po desnoj strani, a onda iz teške pozicije „pocepao“ mrežu Manojlovića.


Posle samo četiri minuta bilo je 2:0 za crveno-bele.Kraso se izvukao na desnoj strani poslao loptu u prostor Lučiću, a ovaj uputio centaršut po zemlji kroz peterac gostiju, nesmotreno je reagovao štoper Spartaka Mihailo Bogićević i smestio loptu u soptvenu mrežu.


Mogla je Zvezda sa još ubedljivijom prednošću da ode na odmor. Kapiten gostiju Kerkez poslao je loptu pravo u noge Kangvi, Zvezdin vezista šutirao, a golman gostiju Manojlović dobro intervenisao u 38. minutu.

Ono što nije uradio u 38. Kangva jeste sedam minuta kasnije. Opet je sjajni Lučić započeo obećavajući napad domaćina po levoj strani, uposlio Mitrovića, a ovaj uputio povratnu loptu u šesnaesterac pravo na nogu Kingsa Kangve koji je šutirao po zemlji, a lopta završila iza leđa Manojlovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke