POLUVREME - Vasiljević briljira na golu, Zvezda vodi protiv Zenita!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.11.2022.
18:52
Izvor: Sportske.net

Zvezda ima sjajnu alternativu za kapitena Borjana.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme prijateljske utakmice na ''Gasprom Areni'' u Sankt Petersburgu, Zenit - Crvena zvezda 0:1.

Osim strelca jedinog gola Ibrahima Mustafe, prvih 45 minuta je obeležio i odlični Zvezdin golman Nikola Vasiljević.

On je već u uvodnim minutima meča sjajno intervenisao kada su domaći pripretili iskosa sa leve strane, ali je Vasiljević uspeo da rukom malo zakači loptu i promeni joj pravac dovoljno da ona završi pored gola.

U 17. minutu odličnu priliku propustio je i Bakajev, šutirao je sa ivice peterca, ali je Vasiljević još jednom izvanredno reagovao i ponovo sprečio vođstvo Zenita.

Samo minut kasnije odlično je šutirao i Mantuan, ali Vasiljević se pretvara u ''hobiotnicu'' na golu - nova odlična intervencija i lopta je izbije au korner posle kog domaći nisu uspeli ozbiljnije da priprete.

Kazna za ove promašaje Zenita usledila je u 23. minutu meč, kada je Gobeljić najpre osvojio loptu na desnoj strani, zatim odlično centrirao, a Ibrahim Mustafa umakao pažnji domaćih defanzivaca i udarcem glavom sa ivice peterca savladao golmana Ivana Kvarežmu - 0:1.


Pet minuta kasnije opasno je pripretio i Aleksandar Katai, iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, ali je zamalo bio neprecizan, lopta je završila tik iznad prečke.

Zvezda je bila znatno bolja posle postignutog gola, a novu priliku imala je u 31. minutu kada je Katai sa leve strane centrirao za Bena u peterac, iskusni Zvezdin napadač je glavom zahvatio loptu, ali ju je poslao pored stative.

Zvršnica prvog poluvremena protekla je u novoj inicijativi Zenita, a u 36. minutu Kasijera je pogodio levu stativu Vasiljevićevog gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke