POLUVREME - Vojvodina bolja u Humskoj, Partizan opet u minusu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.05.2024.
17:43
Izvor: Sportske.net

Gosti zasluženo vode.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Derbi 33. kola Superlige Srbije igra se u Humskoj, gde posle prvog poluvremena Vojvodina vodi protiv Partizana sa 2:1.

Vojvodina je bila opasnija i konkretnija od početka ovog duela, pa je već u prvih deset minuta imala tri pokušaja ka golu golmana Jovanovića, preko Vukanovića i Zukića.

Izgledalo je da je Vojvodna bliža vođstvu, Zukić je imao još jedan pokušaj u 15. minutu, ali je uglavnom bezopasni Partizan ipak uspeo da povede.

Sve se dogodilo u 19. minutu meča, kada su Natho i Zahid kombinovali, Zahid je ušao u kazneni prostor gostiju i sa leve strane pokušao da uposli Jankovića, ali je tom loptom pogodio Crnomarkovića, od koga se lopta odbila u mrežu Novosađana - 0:1.

Ovaj gol nije mnogo promenio odnos snaga na terenu. Vojvodina je i dalje bila konkretnija i opasnija, a crno-beli su imali dosta sreće na isteku prvih pola sata igre, kada je posle udaraca Serija, lopta pogađala u glavu najpre Filipovića, a onda i Stojkovića.

Na drugoj strani konačno nova prilika za Partizan viđena je u 37. minutu kada je posle dodavanja Kalulua sa leve strane Saldanja odlično šutirao sa oko 12 metara, ali je golman Carević izvanredno reagovao i izbio loptu u korner.

I, samo minut kasnije, crno-beli su kažnjeni za ovu neiskorišćenu priliku. Vojvodina do zasluženog izjednačenja stiže preko Serija koji je iskoristio centaršut Zukića sa leve strane i sa oko pet metara poslao loptu u mrežu. Ipak, utisak je da je ovde golman Jovanović mogao bolje da reaguje i da ne dozvoli da lopta uopšte stigne do Serija.

Već u 40. minutu meča Partizan je mogao da uzvrati. Bila je to odlična akcija Kalulua, ali je izostao precizniji pas ka Saldanji koji na kraju uspeva da šutira, ali lopta završava pored gola.

Finiš poluvremena u potpunosti pripada Vojvodini, koja je najpre preko Serija imala dobru priliku, ali zatim u 45. minutu Zukić postiže prelep gol udarcem sa leve strane - lopta odlazi u suprotan ugao, Jovanović je bio nemoćan!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke