POLUVREME - Vojvodina se nije uplašila Ajaksa, ali upali su u "mašinu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.07.2024.
21:17
Izvor: Sportske.net

Rezultat koji je savršen za Vojvodinu, ali Ajaks pojačava.

Ajax.nl
Ajax.nl

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa i Vojvodine igraju bez golova nakon prvog poluvremena meča 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jeste u pitanju slavni Ajaks, ali je istina da je ovaj tim "kopljanika" daleko od generacija koje su pre samo nekoliko sezona ulazile u završnice evropskih takmičenja.

Naravno, i sada postoji gro talentovanih igrača u timu holandskog velikana, stoga su s razlogom favoriti protiv Vojvodine, međutim Novosađani se nimalo nisu zastrašili "Johan Krojf arene" i njene glomaznosti. Štaviše, relativno su ravnopravan rival Ajaksu koji jeste imao više pokušaja ka golu Lazara Carevića, koji je to sve lako krotio izuzev udarca Kristijana Rasmusena koji je iskosa sa desne strane snažno šutirao, a crnogorski čuvar mreže morao da se pomuči.

Kao glavni adut Vojvodine u prvom delu ispostavio se Zadi Seri čija brzina i agilnost mogu da naprave razliku i na ovom nivou.

Najbolja šansa viđena je u 34. minutu kada je Kenet Tejlor pogodio stativu. U tim momentima, domaćin je igrao mnogo bolje, bilo je dosta prostora po bokovima. Nizale su se potom šanse za Ajaks i u 39. minutu smo videli čak tri stopostotne prilike u samo nekoliko desetina sekundi. Carević, pa Crnomarković sa gol-linije i onda promašaj Akpoma glavom. Lako je moglo biti 1:0.

No, bez golova je, Vojvodina se dobro drži i moraće da nastave u nešto boljem ritmu ne bi li se zadovoljniji vratili u Novi Sad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke