POLUVREME - Zahid kao Lazarević, Partizan opet ne koristi prilike!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.08.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

Odbrana je donekle i dovedena u red, ali sad neefikasnost postaje najveći problem.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Baš kao u Beogradu, Partizan ni u prvih 45 minuta igre večerašnjeg revanš-meča protiv domaćeg Genta nije uspeo da pronađe put do protivničke mreže.

I dalje je 0:0, ali Gent ima gol prednosti iz prvog meča, pa Partizanu očajnički treba makar jedan pogodak u nastavku meča, kako bi mogao da se nada plasmanu u Ligu konferencija.

Tek što je počela utakmica, prva opasnost po gol Partizana. Fadiga se na desnoj strani oslobodio Jurčevića, ali je njegov udarac izblokirao Arijaga i lopta je završila u korneru. Posle tog kornera je usledila loša reakcija Kalulua, pa još jedan šut ka golu crno-belih, ali zamalo neprecizan.

Na isteku petog minuta nova akcija preko raspoloženog Fadige koji je protutnjao po desnoj strani, pa centrirao za Surdea, a ovaj sa nekih 12 metara iz prve šutirao preko gola.

Partizan je zatim uspeo da se oslobodi pritiska, i ne samo to, nego je u dva navrata uspeo da pripreti preko Gajasa Zahida koji nije uspeo da pronađe put do mreže.

Ali, crno-beli su pokazali da imaju čemu da se nadaju i da imaju načina na koji bi mogli da ugroze gol belgijskog tima.

Mogao je Partizan da ima mnogo problema u 33. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane u kazneni prostor Partizana, kapiten crno-belih promašio loptu, ali na njegovu sreću niko od domaćih igrača nije uspeo taj nenadani poklon da iskoristi i lopta je završila u gol-autu.

Usledio je mirniji period igre, sve do 40. minuta meča, kada su crno-beli izveli najbolju akciju od početka meča. Zahid i Kalulu su sve iskreirali, ali i upropastili na kraju. Najpre je Zahid poslao dugu loptu na levu stranu za Kalulua, koji je prevario Vatanabea u situaciji jedan na jedan, ali nije uspeo da savlada golmana Rufa, lopta se zatim odbila do Zahida koji je šutirao kao Lazarević u onoj velikoj neiskorišćenoj prilici u prvom meču u Humskoj - visoko preko gola!

Do kraja poluvremena je i Surde iz jedne kontre domaćih šutirao po zemlji sa dvadesetak metara, ali se golman Jovanović nije dao iznenaditi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke