Poluvreme: Zvezda dala dva, navijači očekivali pet, ljuti su zbog nedosuđenog penala /TVITOVI/

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.12.2021.
14:19
Izvor: Sportske.net

Zvezda grabi ka još jednoj rutinskoj pobedi.

Starsport/www.crvenazvezdafk.com
Starsport/www.crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 19. kola Linglong Super lige Srbije, Crvena zvezda u Kruševcu vodi protiv domaćeg Napretka sa 2:0.

Prvi je pripretio Napredak, već u trećem minutu preko Đorđa Jovanovića posle centaršuta sa leve strane, ali je Borjan bio na pravom mestu i otklonio opasnost.

Međutim, samo dva minuta kasnije Zvezda je povela.

Po ko zna koji put od dolaska Dejana Stankovića na mesto trenera crveno-belih je proradilo Zvezdino najjače oružje - korner. Katai ga je izveo sa leve strane, Eraković je na prvoj stativi zahvatio loptu glavomi prebacio na drugu gde ju je sačekao Rodić i iz neposredne blizine poslao u mrežu.

Samo pet minuta kasnije novi problem za Kruševljane. Marinković je povređen posle kontakta sa Kataijem, nije mogao da nastavi meč, a zamenio ga je Bačanin.

Zvezdinom golu je pripretio i kapiten Napretka Saša Marjanović, ali je Zvezda puzela inicijativu, stvarala nove šanse preko Ivanića, Kange, pa Erakovića posle još jednog kornera u 36. minutu kada je lopta prohujala pored desne stative.

Tri minuta kasnije velika prilika za Bena na dodavanje Kange, Zvezdin napadač je bio oči u oči sa golmanom Jordanovim iskosasa desne strane, ali je loptu poslao pored gola i još jedna Zvezdina prilika je propala.

Ipak, što Ben nije uspeo, jeste Aleksandar Katai u 43. minutu meča. Slična situacija kao kada je Ben bio u šansi, samo je ovoga puta Petrović bio u ulozi asistenta, a Katai je bio mnogo precizniji od Bena, pa Zvezda na odmor odlazi sa velikom prednošću.

U prilogu su i neki od utisaka Zvezdinih navijača na Tviteru, a može se primetiti i njihovo nezadovoljstvo jer sudija nije proverio spornu situaciju iz 16. minuta, kada je lopta pogodila u ruku jednog fudbalera Napretka.

*

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke