POLUVREME - Zvezda ima sve pod kontrolom u Subotici!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.10.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

A imaju i vođstvo crveno-beli.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 2:0 kao gosti protiv Spartaka u Subotici posle prvog poluvremena meča 13. kola Super lige Srbije.

Trener crveno-belih Vladan Milojević "promešao" je tim posle teškog poraza u Ligi šampiona od Monaka i brojnih problema sa povredama, ali to nije preterano uticalo na igru prvaka Srbije, koji je bio dominantan u prvih 45 minuta, a golove su posle prekida postigli Silas i kapiten večeras Milan Rodić.

Od samog starta meča u Subotici Zvezda je imala terensku inicijativu, a crveno-beli su u prvih deset minuta dva puta zapretili posle prekida, centrirao je Luka Ilić, a glavom pored gola šutirali Endiaje i Rodić.

Prekidi su i doneli vođstvo gostima. Igrao se 18. minut kada je Luka Ilić izveo korner, Rade Krunić bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu na drugu stativu, a Silas njegovu asistenciju pretvorio u pogodak iz neposredne blizine.


Nastavila je Zvezda u istom stilu i nakon što je povela. Mogli su gosti da dupliraju prednost posle samo pet minuta. Najpre je Silas šutirao pored gola, a onda i defanzivac domaćih Ćalasan izbacio loptu sa gol-linije posle udarca Đige, kojem je prethodila velika gužva u petercu Spartaka.

Prvo uzbuđenje na Zvezdinoj polovini terena dogodilo se posle pola časa igre kada su igrača Spartaka tražili jedanaesterac nakon duela štopera gostiju Lekovića sa Todorvskim u kaznenom prostoru Beograđana, ali je sudija Milan Radaković odlučio da ne pokaže na „belu tačku“.

Nan novi udarac ka golu Zvezda je čekala do 38. minuta kada je pokušao Seol, ali problema za golmana Spartaka Dulića nije bilo.

Da su prekidi najjači adut Beograđana večeras još jednom se pokazalo u 41. minutu. Luka Ilić je sjajno centrirao iz slobodnog udarca, a kapiten prvaka Srbije Milan Rodić glavom udvostručio prednost tima trenera Vladana Milojevića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke