POLUVREME - Zvezda ništa nije kaznila, Martinez ostavio Rodića u prašini za vođstvo Taljaresa

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.07.2024.
17:52
Izvor: Sportske.net

Zvezda juri zaostatak.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gube od argentinskog Taljeresa na stadionu "Petrovski" 0:1 u poslednjoj kontrolnoj utakmici na letnjim pripremama.

Zvezda je posle dva minuta igre bila u zaostatku, a poprilično naivno su nasamareni od strane igrača Taljeresa koji su iz svega tri pasa izbacili čitavu odbranu srpskog šampiona i pobrinuli se za to da brzonogi Alehandro Martinez matira Ivana Gutešu. 

Napadač argentinske ekipe je ostavio u prašini Milana Rodića i "ćušnuo" loptu pokraj mladog golmana Crvene zvezde. 

Odmah je izraženo bilo koliko je tim Taljeresa brz i koliko će biti opasni u tranziciji i u prvom poluvremenu su to više puta demonstrirali, dok je Crvena zvezda u nekoliko navrata uspevala da prebaci odbranu svog protivnika i na taj način uđe u poslednju trećinu.

Najčešće je u Šerif Endiaje dolazio do pogodnih prilika, ali tri su ostale neiskorišćene, dok je u 17. minutu uspeo da pogodi, no označen je ofsajd. Ugao kamere pokazao je da je diskutabilna odluka u pitanju.

Zvezda je bila opasniji protivnik, a poprilično duguju nesigurnom golmanu Ereri koji je više puta katastrofalno pokretao napade svog tima. Na njegovu sreću, nijednom nije kažnjen.

Trebalo bi istaći da su igrači argentinskog tima dosta agresivni u duelima i ne štede svog rivala iako je u pitanju prijateljska utakmica. O tome govori i činjenica da je Portiljo zaradio crveni karton u nadoknadi prvog dela meča posle dve javne opomene. Ipak, dogovor je da niko ne igra sa igračem manje, pa je zamenski igrač Portilja ušao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke