POLUVREME - Zvezda "prespavala" pola sata, Ivanić "skratio muke"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 14.04.2024.
17:51
Izvor: Sportske.net

Zvezda vodi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 1:0 protiv Železničara iz Pančeva posle prvih 45 minuta utakmice 30. kola Super lige Srbije na "Marakani".

Gol za vođstvo crveno-belih postigao je Mirko Ivanić u samom finišu prvog dela.

Veliku priliku da povede Zvezda je propustila u petom minutu. Mijailović je centrirao sa dense strane, štoper Pančevaca loše reagovao i dozvolio da lopta stigne do Olajinke, ali je ofanzivac iz Nigerije bio neprecizan iz izgledne situacije.

Nisu ni gosti bili bez napadačkih ambicija. Dobru šansu za Železničar imao je Ukrajinac Pavlov u 14. minutu posle asistencije Đorđevića, ali je šutirao pored Glazerovog gola.

Bila je Zvezda atipično bezopasna u narednim minutima. Puno pogrešnih dodavanja i loših odluka pravili su problem Milojevićevom timu, dok su gosti delovali znatno organizovanije i sprovodili u delo zamisli trenera Dobrašinovića, posebno u defanzivi.

Tek u 31. minutu crveno-beli su došli do velike prilike. Olajinka je poslao sjajnu loptu u prostor do Ivanića, ali je njegov udarac završio pored stative gola Pančevaca.

Dva minuta kasnije ponovo je probao Ivanić, ovog puta lako je intervenisao golman gostiju Mijatović. Nastavile su da se ređaju šanse domaćina. Nije prošlo puno vremena, a Bukari je prošao pored čuvara na desnoj strani, šutirao, a Mijatović još jednom odbranio.

Ipak, Zvezda je do kraja prvog dela uspela da povede. Igrao se 45. minutu kada je Hvang na levoj strani proigrao Bukarija, ovaj centirao, a Mirko Ivanić zakačio loptu glavom, tek toliko da je sprovede u gol Mijatovića. Pre toga su u šesnaestercu posle sudara glavama ostali da leže Endijaj i Obradović, ali sudija Danilo Nikolić nije želeo da prekine igru.

Mogla je Zvezda i da udvostruči predonost u trećem minutu nadoknade. Ivanić je lepo proigrao Endiaja, šutirao je napadač crveno-belih i pogodio stativu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke