POLUVREME - Zvezda sa bele tačke ''načela'' Kruševljane

Autor: Darko Mitrović
subota 14.09.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Minimalna prednost šampiona posle prvog poluvremena.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice osmog kola Superlige između Crvene zvezde i kruševačkog Napretka, a domaći tim na ''Rajku Mitiću'' vodi sa 1:0.

Već posle deset minuta igre Silas je mogao da postigne svoj golgeterski prvenac u Zvezdinom dresu posle akcije sa Ivanićem, ali je Silasov šut sjajnom odbranom ukrotio golman Balević.

Pripretili su i gosti u 12. minutu kada je Petković šutirao posle prodora kroz sredinu, ali je oporavljeni Omri Glazer pokazao da je spreman i za mnogo veća iskušenja.

Nastavila je Zvezda sa napadima, ređali su se šutevi ka golu, a na vodeći pogodak se čekalo nepunih pola sata.

Igrao se 28. minut meča, Silas je ubacio loptu u kazneni prostor, ali ona je pogodila u ruku jednog igrača Napretka i sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku. Siguran ''penaldžija'' je, kao i protiv norveškog Bodea bio novi Zvezdin napadal Bruno Duarte - 1:0.

Nije to previše uzdrmalo Kruševljane koji su ponovo pokazali da mogu da priprete. U 31. minutu je Stoiljković savladao Glazera, ali taj gol nije priznat zbog ofsajd pozicije.

Deset minuta kasnije na drugoj strani Olajinka šutira iskosa sa leve strane, ali golman Balević je bio još jednom na visini zadatka.

Inače, ptred početak meča je odata pošta nedavno preminulom muzičaru Bori Đorđeviću, a najvatreniji Zvezdini navijači su se i koreografijom na Severu oprostili od legendarnog Bore koji je bio i veliki navijač crveno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke