POLUVREME - Zvezda se pretvara u mašineriju, na korak su od trofeja

Autor: Nemanja Janošev
sreda 12.07.2023.
19:22
Izvor: Sportske.net

Ponovo fenomenalna igra.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode protiv Fenerbahčea u pripremnoj utakmici u okviru Pari kupa sa 0:2 posle prvih 45 minuta.

Savršeniji početak meča Barak Bahar i njegovi izabranici nisu mogli da požele. Posle samo 21 sekunde i tranzicionog napada, Crvena zvezda je povela preko egzekucije Pitera Olajinke, a proigravanja fenomenalnog Žan-Filip Krasoa.

Kraso je za ovo kratko vreme pokazao da će biti izuzetno pojačanje za napad srpskog šampiona, te da mu primarni zadatak neće biti da "pakuje" golove. 

Zvezda je i ovog puta bila agresivana u igri bez lopte. Konstantno su bili opasni u tranziciji bez obzira na to da li je lopta bila u sredini ili na krilima gde je često bilo dosta prostora. 

Vezni red gde su delovali Kangva, Stamenić i Ivanić bio je čvrst, pa Fenerbahče nije mogao baš tečno da igra u fazi napada. Zvezda je imala još nekoliko prilika da uveća prednost. Olajinki je nedostajalo nekoliko centimetara da se ponovo upiše nakon prvenca, a kasnije su ozbiljnije pripretili Kings Kangva i Žan-Filip Kraso.

"Visio" je taj drugi gol u vazduhu sve vreme i on je stigao u 40. minutu. Ponovo su Kraso i Olajinka kreirali šansu, a Mirko Ivanić posle udarca Nigerijca glavom samo ubacuje loptu u mrežu koja bi tamo ionako završila.

Ne treba izostaviti ni defanzivnu trojku Eraković - Mijailović - Dragović koja je bila izvanredna, ali takođe je i Zoran Popović imao jednu impresivnu reakciju u 43. minutu kada je skinuo zicer Batšuaiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke