POLUVREME - Zvezda se "samoubija" u Bernu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.11.2023.
21:47
Izvor: Sportske.net

Jang bojs blizu plasmana u Ligu Evrope.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gube sa 2:0 u Bernu protiv domaćeg Jang bojsa u meču petog kola grupe G Lige šampiona.

Imala je ekipa Baraka Bahara tri fenomenalne prilike da postigne pogodak, dve je propustio Šerif Endiaj, jednu Osman Bukari, a domaći kaznili Zvezdine promašaje i sada su veoma blizu da osiguraju treće mesto u grupi koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Veliku šansu da povede Zvezda je imala već u trećem minutu. Golman domaćih Raćopi loše je ispucao loptu i poslao je pravo na glavu Ivaniću koji je pronašao Endiaja, ali je napadač gostiju iz odlične pozicije šutirao pravo u čuvara mreže Jang bojsa.

Samo minut kasnije novi promašaj Endiaja. Ovoga puta ga je sjajnim centaršutem sa leve strane uposlio Hvang, ali je napadač iz Senegala glavom šutirao pored gola.

Nastavio je Baharov tim da ređa prilike na startu utakmice. Igrao se šesti minut kada je Bukari šutirao iz svoje karakreristične pozicije desno iskosa, ali nije pogodio okvir gola rivala.

Posle neiskorišćenih prilika gosti su kažnjeni. Igrao se osmi minut kada su izveli korner sa leve strane. Ivanić je loše zahvatio loptu na prvoj stativi, prosledio je do Benita na drugoj, Glazer odbranio udarac fudbalera Jang bojsa, ali se lopta odbila od nesrećnog Koste Nedeljkovića i završila u Zvezdinoj mreži.

U narednih desetak minuta opao je ritam utakmice i nije bilo većih prilika sve do 20. minuta kada je Elija lako pretrčao Rodića po densoj strani, uposlio Ensamea, a ovaj glavom šutirao preko gola.

Neverovatno šta šampion Srbije večeras ne koristi u Bernu. Posle još jedne oduzete lopte irvalu na polovini terena u 24. minutu Ivanić je poslao loptu u prostor Bukariju koji je izašao sam ispred golmana domaćih Raćopija, ali je dao sebi predug for i nije uspeo ni da uputi udarac ka golu iz savršene pozicije.

Naravno, u Ligi šampiona praštanja nema. Samo četiri minuta kasnije Jang bojs je duplirao prednost. Još jednom su domaći pripretili nakon kornera i zatresli Glazerovu mrežu. Kamara je posle izvedenog udarca iz ugla prošao dvojicu gostujućih fudbalera, doturio je do Levisa Bluma, a on preciznim udarcem levom nogom poslao loptu u mrežu.

Do kraja prvog dela Zvezda je bila mnogo bezopasnija, a izdvajamo jedino Hvangov pokušaj sa distance, posle koga Raćopi nije morao ni da inteverniše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke