POLUVREME - Zvezdaši sad hvale Šerifa, Glazer sačuvao vođstvo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2023.
21:52
Izvor: Sportske.net

Srpski šampion strpljivom igrom stigao do minimalnog vođstva.

David Damnjanovic / Starsport
David Damnjanovic / Starsport

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice drugog kola Grupe G Lige šampiona, Crvena zvezda protiv Jang bojsa vodi sa 1:0.

Prvi su opasno pripretili gosti u četvrtom minutu preko Maleša kome je ostavljeno previše prostora ispred kaznenog prostora Zvezde. On je pokušao to da iskoristi, uputio je udarac, ali je lopta završila zamalo iznad prečke Glazerovog gola.

Samo minut kasnije, velika prilika i za Crvenu zvezdu. Sve je počelo od Bukarija koji je delovao na desnoj strani, zatim je lopta došla do Ivanića čiji je šut izblokiran, ali Hvang pronalazi Šerifa Endiaja koji pokušava petom, ali je golman gostiju prozreo njegovu nameru.

Ali, izdržali su gosti početni pritisak Zvezde i uspeli da utakmicu uvedu u jedan mirniji period.

Oslabio je Zvezdin presing na protivničkoj polovini, a u 27. minutu gosti su ponovo dobili dosta prostora ispred kaznenog prostora crveno-belih, ovoga puta je Garsija snažno šutirao pored Hvanga, ali je golman Glazer uspeo da izbije loptu u korner.

Imali su gosti u narednih nekoliko minuta još dva kornera, ali nisu iz tih situacija uspevali da ugroze Zvezdin gol.

A onda, 35. minut meča, kada se možda i najmanje očekivalo Zvezda je povela. Sa polovine domaćih upužena je duga lopta ka Bukariju koji je  ušao u kazneni prostor, uspeo da pored svog čuvara šutira ka golu, a tu loptu je iz peterca Endiaj prosledio u mrežu.

Pomoćni sudija je signalizirao ofsajd, ali posle provere u VAR sobi je utvrđeno da je gol regularan i Zvezda je povela sa 1:0, a ovo je bio prvi Endiajev gol od dolaska u redove srpskog šampiona.

Na ulasku u nadoknadu vremena mreža Jang bojsa se još jednom zatresla. Mirko Ivanić je maestralno poslao loptu kroz sredinu za Bukarija koji je protutnjao u kazneni prostor, obišao golmana i pogodio mrežu, ali je zamalo bio u ofsajdu i ovoga puta VAR provera je presudila u korist švajcarskog tima, ostalo je 1:0.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, golman Glazer je odličnom intervencijom uspeo da sačuva Zvezdinu prednost.

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke