POLUVREME - Zvezdin Nišlija nemilosrdan prema ''svojima''!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2024.
16:48
Izvor: Sportske.net

Zvezda mirno čeka nastavak meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ubeldjiva prednost Crvene zvezde na ''Marakani'' protiv niškog Radničkog u prvoj utakmici 12. kola Superlige Srbije - 3:0!

Samo tri minuta je mreža gostiju ostala netaknuta, a onda je Zvezdin Nišlija Luka Ilić izveo solo-prodor kroz sredinu, ušao u kazneni prostor i efektno smestio loptu u donji desni ugao gola golmana Manojlovića - 1:0.

Nešto kasnije su i gosti pripretili preko Vanje Ilića sa ivice kaznenog prostora, ali njegov udarac nije bio precizan.

U 16. minutu Luka Ilić je odlično izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, gađao je suprotni ugao, ali je lopta pogodila stativu. Taj odbitak je pokušao da u mrećžu sprovede kapiten Spajić, ali se tom prilikom sudario sa Jamkamom i prilika je propala.

Prvi ozbiljniji problem za Zvezdu je povreda Jegora Pruceva koji je u 29. minutu morao da izađe iz igre, a njegovo mesto zauzeo je Korejac Seol.

A posle perioda od desetak minuta nezanimljive igre, Luka Ilić je prekinuo monotoniju i svojim drugim golom doneo Zvezdi vođstvo od 2:0. Bila je to brza akcija crveno-belih posle osvojene lopte na sredini terena. Započeo ju je Elšnik, nastavio Olajinka, loptu je zatim na levoj strani prihvatio Rodić koji odlično centrira za Luku Ilića, a ovaj se u laganom trku samo poklonio i udarcem glavom pogodio levu stranu protivničkog gola.

Činilo se da će to biti i sve u prvom poluvremenu, ali je pred sam kraj ovog dela igre, u 43. minutu Andrija Maksimović napravio pometnju pred golom Radničkog, šutirao je iskosa sa leve strane, a lopta se na kraju odbila do sveprisutnog Luke Ilića koji stiže i do het-trika - 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke