POLUVREME - Zvezdina dva gola za dva minuta, Partizan u velikom problemu, crveno-beli blizu finala Kupa!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.04.2024.
19:57
Izvor: Sportske.net

Olajinka napravio razliku.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 2:0 protiv Partizana nakon prvog poluvremena polufinala Kupa Srbije.

Heroj prvog dela je ofanzivac crveno-belih Piter Olajinka koji je postigao gol i praktično iznudio autogol tragičara Aleksandra Filipovića.

Kapiten Partizana Svetozar Marković dobio je žuti karton pre početka "večitog derbija" u Kupu Srbije.

Lider crno-belih kažnjen je jer je njegova ekipa kasnila sa izlaskom na teren zbog motivacionog govora koji je trajao nekoliko minuta kraj aut linije.

Posle osam minuta kašnjenja derbi je počeo.

Bolje su crno-beli započeli duel I imali tri kornera u prvih sedam minuta, ali bez opasnosti po Glazera.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Partizan. Baždar je poslao pas iza leđa Zvezdinim defanzivcima prema Gohu, a udarac Korejca zaustavio Glazer.

Nije domaćin mogao domaćin da dođe do svoje igre u prvih 20 minuta. Pokuašavala je Milojevićeva ekipa dugim loptama prema Endiajeu, ali posla za Jovanovića nije bilo.

Mogao je gost do gola u 21. minutu. Hvang je izveo korener, a iz njega se izrodio kontranapad crno-belih I šut Baždara koji je završio preko prečke.

Ako je Zvezda u prethodnim derbijima propuštala prilike u ovom nije. Prvu opasnu situaciju domaćin je pretvorio u pogodak. Igrao se 27. minut kada je Hvang uputio centaršut na drugu stativu, nakon što mu se lopta odbila posle kornera, tamo je pronašao Olajinku, a ovaj pogodio nespretnog defanzivca crno-belih Aleksandra Filipovića, koji postiže autogol.


Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0. Opet je Piter Olajnika bio u centru pažnje. Umakao je Filipoviću i iskoristio odličan centaršut sa desne strane Srđana Mijailovića da još jednom pošalje loptu iza nemoćnog golmana Partizana Aleksandra Jovanovića.

Mogla je Zvezda i do trećeg pogotka u 37. minutu. Marko Stamenić je iznenada izbio sam ispred Jovanovića, ali je čuvar mreže crno-belih sjajno intervenisao.

Imao je posle samo dva minuta šansu na drugoj strani Baždar, a istakao se dobrom intervencijom Glazer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke