POLUVREME - Zvezdino vođstvo u senci nove povrede Nikolića

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2023.
17:48
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli u finišu prvog dela igre pojačali ritam i mogli su do još nekog gola.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Kruševcu, Napredak - Crvena zvezda 0:1.

Domaći tim se dobro držao tokom prvih pola sata, nije bilo prevelike opasnosti po njihov gol, a taj deo igre obeležila je povreda Zvezdinog veziste Veljka Nikolića koji se požalio na bol u predelu zadnje lože i odmah je morao da bude zamenjen. Njegovo mesto zauzeo je Slavoljub Srnić, a Nikolića nikako da zaobiđu povrede, imajući u vidu i dugu pauzu koju je imao prošle godine, kada je morao i na operaciju zgloba.

Veliku priliku za Zvezdu propustio je Bukari u 31. minutu kada je Vigo sa desne strane centrirao za Pešića koji nije uspeo da šutira, ali je sjajno proigrao Bukarija koji je loptu poslao zamalo iznad prečke sa oko deset metara od gola.

Četiri minuta kasnije još jedna prilika za Bukarija. Opet ga je Pešić pronašao u kaznenom prostoru Napretka, ovoga puta reprezentativac Gane je šutirao pod prečku, ali je golman Napretka Nikola Petrić odlično intervenisao.

Sve je to bila najava onoga što se dogodilo u 38. minutu meča. Crveno-beli su organizovali odličnu kontru posle jednog opasnijeg napada Kruševljana, na kraju Bukari sa desne strane šalje loptu za Ivanića u peterac domaćih, a vezista Crvene zvezde udarcem glavom uspeva da pogodi mrežu - 0:1.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena, fudbaleri Napretka su sve teže zaustavljali Zvezdine nalete, pa je tako u 41. minutu Bukari bio u još jednoj prilici, šutirao je posle dodavanja Mitrovića iskosa sa desne strane u spoljni deo mreže. Erakovića i Pešića je taj njegov šut prilično naljutio, jer je mogao da asistira nekom od njih dvojice ispred gola domaćeg tima.

Na samom kraju poluvremena još jedna dobra prilika za Ivanića, ovoga puta posle kornera, ali je Petrić odlično intrervenisao posle njegovog udarca glavom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke