Ponedeljak dan odluke, Dragan Stojković ostaje selektor do 2026!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 22.05.2024.
18:20
Izvor: Sportske.net, Sport klub

FSS spremio novi ugovor za Nišliju.

Povezane vesti

Mesecima se govori o produžetku saradnje selektora Srbije Dragana Stojkovića sa Fudbalskim savezom Srbije, isto je najavio i sam Stojković, a danas je stigla nova vest.

Sport klub preneo je informaciju da će Dragan Stojković produžiti ugovor sa FSS u ponedeljak u popodnevnim časovima.

Isti izvor navodi da je za ponedeljak zakazana sednica Izvršnog odbora FSS koja će dobiti na uvid predlog novog ugovora, pa bi sednica trebalo da bude čista formalnost pre zvaničnog potpisa.

Nedavno su rešene i poslednje nedoumice kada se radi o detaljima novog ugovora, tačnije pojedinim spornim klauzulama, a Stojković će potpisati novi ugovor koji će trajati do leta 2026. godine, bez obzira na učinak na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Dragan Stojković će tako verovatno postati selektor sa najdužim stažom novijoj istoriji domaćeg fudbala pošto je na klupu "orlova" stigao u martu 2021. godine nakon neuspešnih kvalifikacija za EURO.

Srbija je pod njegovim vođstvom na impresivan način okončala kvalifikacije za Mundijal na kojem se nije proslavila, dok je i pored promenjivih partija tokom kvalifikacija izborila plasman na EURO u Nemačkoj.

Srbija će se u okviru grupe C na kontinentalnoj fudbalskoj smotri sastati sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke