Ponovo zanimljivo kod Šumudike - Šta to ne znamo o Kangi i Sanogu, da li je poraz realan?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.08.2021.
23:55
Izvor: Sportske.net

Uprkos porazu, raspričao se Šumudika i ovog puta.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener fudbalera Kluža Marijus Šumudika rekao je da ovakvo razaočaranje nije doživeo nikada tokom svoje karijere, ali da je poraz od Crvene zvezde realan.

Ponovo je bilo zanimljivo na Šumudikinom izlaganju pred medijima nakon meča dva tima. Nije krio razočarenje ni ovog puta. Iskreno je rekao da ovako težak poraz nije doživeo nikada u fudbalskoj i trenerskoj karijeri.

“Šta sam ja to doživeo sa Klužom u Evropi ove godine nisam otkako sam sa sedam godina počeo da igram fudbal... Danas u 4. minuti dogodio se engleski sudija, mislio sam da je ovo NBA utakmica. Ne možeš da sviraš penal sa takvim kontakom u 4. minutu. Kasnije je bio udaren Kostake ispred naše klupe. Isto i u situaciji sa Debeljuhom, kada je bio penal.  Nažalost, pošto nismo iskoristili penal i naš golman pravi grešku posle koje primamo gol. Penal koji nije bio i ona greška naša golmana i kada jedan golman pravi takvu grešku, tim odmah oseća. Mislim da bi korektan rezultat bio remi ili naša pobeda iako sam prošli put rekao da Crvena zvezda zaslužuje pobedu. Imali su prilike i pošto smo ostali sa igračem manje na terenu“, započeo je Šumudika, pa nastavio:

“Nikada nisam imao takvu nesreću ni kao igrač ni kao trener. Ovim putem želim da kažem da je Crvena zvezda veoma snažan tim, to sam već rekao posle prve utakmice, imaju igrače sa visokim kvalitetom i danas nisu zaslužili da pobede“.

O narednim rivalima u Ligi konferencija...

“Sada ne mislim o tome, najvažnija stvar za trenera je da oporavi igrače za meč protiv dva dana protiv FCSB. Sada sam video da je i Linkoln u grupnoj fazi Lige konferencija i s vi smo se nasmejali“.

Rumunski novinari su se upitali šta treba da navijači budu spokojni?

“Kluž je igrao već 15 utakmica u 44 dana. Nismo mogli da odložimo utakmice iz prvenstva kao što su radili Šerif, Jang bojs i Crvena zvezda. Odigrali smo za mesec i po dana kao da je polovina prvenstva. Imali smo problema u odbrani, Buena nije igrao, Sestor... Uz sve to, nismo igrali dobro ofanzivno“.

Potom se rumunski novinar nadovezao sa konstatacijom da je Kluž imao takav težak raspored i 2019, ali su ušli u grupnu fazu LE.

“Od tada se tim dosta promenio. U odnosu na tu godinu, promenilo se nekoliko igrača, posebno u veznom redu“, dodao je.

Kako kaže, izgubljen dvomeč od Crvene zvezde je realan, ali nije naveo da li je i rezultat realan.

“Ja sam izgubio samo tri utakmice do sada i to protiv Jang Bojsa u Bernu, protiv kluba koji je pobedio obe utakmice protiv Ferencvaroša, izgubili smo od Zvezde, što je realno. Sada smo lideri u našem prvenstvu. Sada smo u Ligi konferencija, igrali smo protiv jačih ekipa od nas. Linklon, ponovo o njima, igrali su protiv Rige koja ima bogatog ruskog vlasnika“, istakao je.

Navijači, ali i sam klub, pružaju podršku Šumudiki, iako je posle ubedljivog poraza u Beogradu bio pod velikim pritiskom. Međutim, on odbija da ikada pomisli o ostavci.

“Nikada nisam to hteo. Mirčea Lučesku mi je rekao da nikada ne podnosim utakmicu. Ako imam 15 utakmica, sa devet pobeda i po tri poraza i remija, zašto bih otišao“, upisao se Šumudika.

Pričao je o ekipi Crvene zvezde gde je malo detaljnije govorio o

"Poznajem Kangu i Sanogoa. Sanogo je igrao u Saudijskoj Arabiji, imao je veliku platu. Kangu je želeo Al Šabab, ali je Sparta pre tri godine tražila osam miliona za njega".

Hoće li menjati tim do kraja prelaznog roka?

"Verujem predsedniku. Od ovih igrača, 10 je bilo ovde kada sam ja došao. Verujem u moje igrače i siguran sam da ćemo uspeti u prvenstvu. Imamo dobar roster za takav uspeh".

Već za vikend, derbi sa FSCB.,,

"Imam samo dva dana da spremim ovu utakmicu. FCSB ima dovoljno vremena da se spremi, ali ako budemo igrali kao danas, sigurno ćemo pobediti".

O navodnom incidentu iz svlačionice

"Ja sam samo jedna osoba, ne mogu da se delim. Bio sam u svlačionici. Iskreno ne znam šta se dogodilo, sada po prvi put čujem za ovo", rekao je on.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke