Ponuda na stolu, Zvezda dobija prvog trenera "milionera" u srpskom fudbalu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 30.03.2023.
11:13
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

"Crveno-beli" bi da razbiju kasu kada je u pitanju angažovanje novog trenera.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Makabija iz Haife Barak Bahar bi na kraju sezone mogao da postane trener Crvene zvezde, preneli su izraelski mediji juče.

Bahar je u avgustu prošle godine sa Makabijem izbacio Crvenu zvezdu iz plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Makabi je u prvom meču na svom terenu slavio sa 3:2, a u revanšu u Beogradu bilo je 2:2.

Iz Zvezde se nisu oglašavali po ovom pitanju s obzirom na to da Miloš Milojević ima ugovor i da je ekipa fokusirana na osvajanje još jedne „duple krune“.

Istovremeno izraelski mediji prenose da je dogovor između Crvene zvezde i Bahara postignut. Oni navode da je delegacija Crvene zvezde u kojoj su bili Marko Petrović, Marko Marin i Mitar Mrkela boravila u Haifi gde je razgovarala sa izraelskim trenerom. Lokalni mediji su objavili fotografije predstavnika Crvene zvezde, koji su boravili u Izraelu.

Kako prenosi Mondo, Crvena zvezda je ponudila Baraku Baharu najveći trenerski ugovor u istoriji srpskog fudbala.

Naime, u pitanju je plata od 1.000.000 evra po sezoni, uz ugovor do leta 2025. godine.

Bahar na stolu ima ponuđenu platu od ukupno 2.000.000 evra, što je značajno više nego što su u poslednjim godinama ugovora imali Vladan Milojević (800.000) i Dejan Stanković (600.000), a mnogo više nego što danas dobija Miloš Milojević.

Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli Super lige Srbije sa 73 boda. „Crveno-beli“ posle 27. kola u domaćem šampionatu imaju na prvom mestu na tabeli čak 18 bodova od drugoplasirane ekipe TSC iz Bačke Topole. Crvena zvezda je izborila i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Bahar (43) je Makabi preuzeo 2020. godine, a pre toga je vodio Ironi Kirijat Šmonu i Hapoel Ber Ševu. On je u Izraelu sa ova tri kluba osvojio deset trofeja. On ima ugovor sa Makabijem do 30. juna 2024. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke