Popović i Bandović u epizodi "gde ja stadoh, ti produži", može li repriza sa Tajlanda?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.04.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" vraća svoj evropski šmek.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Kada je Ranko Popović zimus dobio ponudu iz Japana koju nije mogao da odbije, predložio je upravi Vojvodine ime za koje je malo ko čuo na srpskoj fudbalskoj mapi. Božidar Bandović je došao na preporuku Ranka Popovića, baš kao što ga je svojevremeno nasledio na klupi Buriram junajteda. 

Mnogi su bili skeptični kada je Voša otvorila prolećni deo sezone bez pobede na četiri utakmice i sa samo tri od mogućih 12 bodova. Ali, Bandović je uporno ponavljao "samo da nastavimo da igramo i stvaramo šanse, golovi i pobede će doći".

I tako je i bilo. Sve je počelo onom teškom pobedom nad ekipom Voždovca, golom Lazara Jovanovića u nadoknadi. I pre tog 8. marta i pobede nad Voždovcem, Voša je objektivno zaslužila pobede nad Javorom i Spartakom iz Subotice, u remijima 2:2 i 0:0 u kojima je promašila sijaset prilika. 

No, sve je došlo na naplatu u poslednjih nekoliko nedelja. Posle Voždovca, redom su padali IMT, Novi Pazar, Radnik, onda se provukao Čukarički, ali se Voša vratila na kolosek pobedama nad Železničarom, nad Čukom u četvrtfinalu Kupa Srbije i kao šlag na torti bio je jučerašnji trijumf nad TSC-om. Voša je jedini tim koji je u dvomeču sa Topolčanima ove sezone osvojio šest bodova, što je još jedan podatak za pohvalu, posebno ako se uzme u obzir da "stara dama" do juče nije imala pobedu nad TSC-om na "Karađorđu".

Sada sledi plej-of i borba za plasman u Evropu, koji se sada nekako ni ne dovodi u pitanje, već se u Novom Sadu pitaju sa koje pozicije će u kvalifikacije. 

Energija koja sada odiše na i oko "Karađorđa" ide na račun sve jačeg karaktera, ali i pečata trenera Bandovića. On je potpuno promenio i mišljenje novosadske javnosti, te je i više nego očigledno da je Voša nastavila da raste u onom smeru u kom je pošla sa Rankom Popovićem. 

Ono što je posebno zanimljivo, Bandović je na klupi Buriram junajteda takođe nastavio da osvaja trofeje posle Ranka Popovića. Na klupi Burirama osvojio je dve titule, 2017. i 2018. godine, da bi 2019. osvojio i kup. 

Definitivno da je Voša sada opet u pravim rukama, Bandović je od početka verovao u svoj rad, očigledno znajući da po onome što svakodnevno gleda na treninzima, "stara dama" mora da bude u vrhu Super lige Srbije. 

I sada je atmosfera potpuno drugačija i Voša čeka start plej-ofa i novi sudar sa TSC-om za vikend u potpuno drugačijem raspoloženju. 

Da li Bandovićeva ekipa može da zakuva borbu za treće mesto, te da potencijalno napadne i Kup za savršenu sezonu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke