Popović i Zukić (ne) prihvataju ulogu favorita pred gradski derbi

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.10.2023.
18:15
Izvor: Sportske.net

Voša spremna za derbi sa Novim Sadom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Ranko Popović i vezista Dejan Zukić optimisti su pred gradski derbi sa ekipom RFK Novi Sad 1921.

Derbi Novog Sada na programu je u sredu od 19 časova u šesnaestini finala Kupa Srbije, a Popović smatra da na ovakvim mečevima nema favorita.

"Zaista je lepo kada se događaju ovakve stvari, kada postoji jedan gradski derbi, jedan rivalitet, ali pre svega poštovanje između klubova i nas aktera. Bilo bi lepo da svi budemo na nivou onoga što se očekuje od nas i što imena klubova iziskuju. Ne postoji kategorija ni mesto na tabeli kada su ovakve utakmice u pitanju i to nije floskula, jednostavno, kada je gradski derbi, tu je stvar karaktera i prestiža, sve staje u 90 minuta i padaju sve barijere i sve što važi u prvenstvu, na jednoj utakmici važi samo momenat, inspiracija i da si tu kada treba. Ja se nadam da ćemo to biti mi. Vojvodina jeste favorit i ne bežimo od te uloge, ali to moramo da opravdamo na terenu. I to očekujem od mojih momaka, da budu na visini zadatka i da budu u rangu renomea kluba koji predstavljaju", rekao je Popović, a prenosi sajt kluba.

Dejan Zukić je takođe istakao da su najteže unapred dobijene utakmice.

"Posle dve decenije rivalstvo i Vojvodine i Novog Sada je ponovo na terenu i mi želimo da se što bolje pripremimo i odmorimo posle jučerašnjeg meča. Najteže su te utakmice unapred dobijene na papiru, jer to treba potvrditi i opravdati i na terenu. Nećemo dopustiti da nas zavara što je Novi Sad rang ispod nas, želimo da uđemo 100% fokusirani, jer ako ne pružimo maksimum, biće nam mnogo teže", istakao je Zukić.

Utakmica RFK Novi Sad 1921 – Vojvodina na programu je u sredu u 19 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke