Popović spreman za punu ''Marakanu'': ''Svim snagama na derbi!''

Autor: Darko Mitrović
petak 25.02.2022.
10:06
Izvor: Beta

Golman Partizana presrećan posle sinoćnjeg istorijskog trijumfa, ali derbi ima posebnu težinu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Golman Partizana Aleksandar Popović rekao je danas da će pobeda protiv Sparte iz Praga sigurno uneti dodatnu energiju u tim pred derbi sa Crvenom zvezdom i istakao da crno-beli na meč u nedelju gledaju kao na još jedno finale.

Fudbaleri Partizan plasirali su se sinoć u osminu finala Lige konferencija, a već u nedelju ih na stadionu "Rajko Mitić" očekuje "večiti" derbi u sklopu 24. kola Super lige Srbije.

"Čestitao bih ekipi, pre svega, ogromna je ova pobeda (protiv Sparte) i istorijski uspeh. Mislim da je veoma važno da održimo atmosferu, energiju koju imamo među nama, koja je fenomenalna, i da svim snagama krenemo na derbi", rekao je Popović za klupski sajt.

Crno-beli u derbi ulaze sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

"Tokom cele sezone smo bili mirni i znali smo svoj cilj, išli smo utakmicu po utakmicu, a tako idemo i na derbi. Svi znamo šta znači derbi, ali mi se trudimo da se spremamo kao za svaki drugi meč", rekao je Popović.

"Naravno, biće pun stadion, više njihovih navijača, ali izguraćemo taj pritisak kao i do sada. Nama je svaka utakmica kao finale, tako da je derbi samo nastavak", dodao je on.

Popović iza sebe ima jedan "večiti" derbi kada je na stadionu u Humskoj bilo 1:1, a ovo će mu biti prvi na gostujućem terenu.

"Ne bih rekao da imam previše iskustva, ali sigurno da mi mnogo znače ove evropske utakmice i taj derbi koji smo igrali ovde. Ovo će biti još jedno novo iskustvo za mene koje ću probati da izguram na najbolji mogući način", rekao je golman Partizana.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedelju od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke