Poraz Zvezde od Benfike golom iz ofsajda

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 19.09.2024.
15:02
Izvor: Sportske.net

Omladinci crveno-belih oštećeni.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde poraženi su danas iza juga „Marakane“ od Benfike rezultatom 1:2 (0:1) na otvaranju Lige šampiona za mlade.

Tim koji sa klupe predvodi Nenad Milijaš je tek u drugom poluvremenu imao nešto više prilika pred golom rivala što nije bilo dovoljno za trijumf. Doduše, može se pričati o drugom pogotku Benfike koji je izvesno bio neregularan.

Rano je Benfika probila barijeru Crvene zvezde kada je Gustavo Varela matirao Drakšića posle greške Gaštarova. Tražila je Zvezda šansu protiv tehnički sjajne i brze ekipe Benfike, ali nisu uspevali da naprave ozbiljan problem portugalskom timu. Benfika je sa krila stvarala dosta poteškoća Đuriću i Stojkoviću, imala više pogodnih situacija, no rezultat na poluvremenu je bio minimalan.

U nastavku je Benfika brzo uvećala svoju prednost. Doduše, utisak je da je Varela bio u ofsajdu prilikom centaršuta Enrikea Santoša. Zvezda je brzo uzvratila preko Andrije Maksimovića koji je lepo ispratio šut Lazara Jovanovića i u 57. je bilo 1:1.

Odličan je na golu Zvezde bio Drakšić kada je u 77. minutu kao mačka reagovao na dva uzastopna udarca iz neposredne blizine ostavivši svoj tim u igri.

Ali do kraja meča nije došlo do promene rezultata i bodovi odlaze u Lisabon.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke