Portugalce pred Srbiju čaka "pakao"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
17:48
Izvor: Sportske.net

Kakva podrška!

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbalska asocijacija Irske saopštila je da je stadion "Aviva" rasprodat za utakmicu sa Portugalijom u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Iako nemaju nikakve šanse da se bore za prva dva mesta i njihova reprezentacija ima osvojenih svega pet bodova do sada, Irci će u "grotlu" "stadiona u Dablinu ugostiti Kristijana Ronalda i drugare. 

Mnogo bolje su izabranici Stivena Kenija počeli da igraju u poslednje vreme i sve bodove osvojili su u minula tri kola, što je vratilo veru u nacionalni tim. Tako će 51.000 duša navijati za Irce protiv Portugalije, koja ih je u Algavreu savladala sa 2:1 na "mišiće" Krisitjana Ronalda čiji su golovi u 89. i 95. minutu presudili.

Irci mogli da igraju i za Srbiju na ovoj utakmici zakazanoj za 11. novembar budući da bi eventualnom pobedom pogurali "orlove" ka Mundijalu, dok bi remi značio isto kao i pobeda Portugalije - Srbija bi morala na juriš u Lisabonu.

Prema aktuelnom stanju na tabeli, Srbija ima 17 bodova, a Portugalija jedan poen manje. U slučaju da dve selekcije budu imale identičan bodovni saldo nakon poslednjeg kola, "navigatori" bi bili čekirali kartu za Katar. Teško je verovati da će izgubiti sa četiri gola razlike u Dablinu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke