Portugalci ili Miloševićevi Slovenci, šta je bolje za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.08.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net

Ne treba potceniti nijednog rivala, ali utisak je da će Partizanu najteže biti pre plej-ofa, u trećem kolu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan sada, manje-više, ima jasnu sliku kako bi mogao da izgleda njegov put do grupne faze Lige konferencija. 

Posle uspešno obavljenog posla protiv slovačkog DAC-a, Partizan najpre igra protiv Sočija u trećem kolu, a danas smo saznali da bi u plej-ofu mogao da se sastane sa portugalskom Santa Klarom ili slovenačkom Olimpijom.

Ko je ta Santa Klara?

Prošlu sezonu završili su na šestom mestu portugalskog šampionata, sa ispod 50 posto osvojenih od ukupno mogućih bodova, a u Evropu su se plasirali zahvaljujući seriji od tri vezane pobede u poslednja tri kola i lošim rezultatima Vitorije Gimaraeš u tom periodu.

Najzaslužniji što je Santa Klara sada na evropskoj sceni je odlični brazilski napadač, 25-godišnji Karlos Karvaljo Žunior, koji je u sjajnoj golgeterskoj formi završio prošlu sezonu, a isto ponavlja i na početku nove.

U prethodnoj rundi kvalifikacija, Santa Klara je eliminisala makedonski Škupi, sa dve pobede - 3:0 i 2:0, a Karvaljo je bio strelac u obe utakmice, pa je jasno da bi ovaj momak mogao da bude najveća opasnost po go Partizana.

Brazilci im čine većinu sastava, osim Karlosa Karvalja ističu se i ''desetka'' Linkoln, pa još jedan napadač Patrik. Kapuiten im je štoper Alfonso Silva koji igra u tandemu sa Vilanovom iz Venecuele.

Na ''Transfermarktu'' je njihov tim procenjen na 19 miliona evra, što je jedanaest miliona manje u odnosu na procenu Partizanovog tima. Pojedinačno, pomenuti Karlos Karvaljo ima najveću vrednost od 3.5 miliona, a japanski vezista Morita je procenjen na tri miliona.


Kada je u pitanju ljubljanska Olimpija, njihov tim se ovog leta dosta prati u ovdašnjim medijima zbog trenera Sava Miloševića koji još uvek formira sastav po svojoj želju i neka pojačanja se tek očekuju ovih dana. 

Olimpija je letos ostala bez Đorđa Ivanovića, zatim Vombergara, pa Vujadina Savića u odbrani, a tokom leta su stigli bivši omladinac Partizana Sava Petrov, pa iskusni vezista Tomislav Tomić, još jedan napadač Mustafa Nukić...

Na ''Transfermarktu'' se Miloševićev tim za sada procenjuje na 6.7 miliona ukupno, pa je jasno da neće biti favoriti ni protiv Santa Klare, ni eventualno protiv Partizana.

Olimpija je u kvalifikacijama startovala protiv malteške Birkirkare, koju je u četvrtak jedva eliminisala, tek posle boljeg izvođenja penala, alida Miloševićev rad već daje rezultate, pokazala je jučerašnja derbi utakmica u kojoj je Olimpija na svom terenu savladala Maribor sa 3:1, što će ovom tmu sigurno dati na dodatnom samopouzdanju pred naredne evropske izazove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke