Portugalci pitali Markeca: "Zvezdi sve najbolje u Evropi, gledaću utakmicu zbog Benfike!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

"Pritisak mi je bio poznat zbog Partizana..."

Marko Djokovic/Starsport.rs ©
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Žreb, tačnije algoritam, dodelio je Crvenoj zvezdi Benfiku za prvog rivala u okviru ligaške faze u Ligi šampiona.

Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45 u Beogradu, a portugalski Zerozero setio se da tim povodom pozove nekadašnjeg fudbalera Benfike Lazara Markovića (30) koji je istakao da će ispratiti utakmicu zbog lisabonskog kluba, ali i da želi sreću Crvenoj zvezdi u Evropi.

"Ja sam navijač Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, koja je takođe moj klub. Ne zbog Crvene zvezde", kazao je nekadašnji fudbaler Partizana uz osmeh.

Da li mu je lakše jer na drugoj strani terena nisu "crno-beli" ti koji igraju protiv Benfike.

"Da, moglo bi se tako reći. Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da dođem na utakmicu jer sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali pokušaću da gledam prenos", istakao je aktuelni fudbaler Banijasa.

Popularni Markec je na Da Lužu ostao samo jednu sezonu 2013-14, ali ističe da mu je taj period u karijeri ostao u najlepšem sećanju.

"Sve uspomene su sjajne! Osvojili smo tri trofeja - prvenstvo, kup i liga kup, stigli smo do finala Lige Evrope (Sevilja pobedila na penale)... Ta sezona mi je u najlepšem sećanju, pogotovo jer mi je bila prva van Srbije. Još sam u kontaktu sa nekim igračima i gledam sve utakmice Benfike. Zaista mi se sviđa Benfika, to je klub za koji navijam. Bio sam tamo samo godinu dana, ali je bilo neverovatno".

U ostatku intervjua, Marković se detaljno osvrnuo na svoj period u Benfici, pa se dotakao i Partizana u kojem je, tvrdi on, naučio da se nosi s pritiskom.

"Vežu me odlična sećanja na Žorža Žezusa, tadašnjeg trenera Benfike. Pritisak koji je vršio na nas svaki dan na treningu je bio neverovatan, ali znamo da kada ste u velikom klubu kao što je Benfika morate da imate pritisak. Bilo da je to u klubu ili od navijača. To mi je već bilo poznato iz Partizana, pa sam znao kako da se nosim sa pritiskom kada sam stigao u Lisabon. Žorž Žesus je i dalje jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio i jedan od najboljih u Evropi. Bio je taktički savršen, sve mu je polazilo za rukom. Nije laka osoba, ali svi ga vole. Bio je malo 'lud', što i jeste njegov stil. On zna kako da izvrši pritisak u pravom trenutku i zato jeste tako uspešan", smatra Lazar Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke