Poruka iz Japana: ''Asano nije izdajnik!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
17:16
Izvor: Sportske.net

U Japanu drugačije gledaju na ovu situaciju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

''Slučaj Asano'' je glavna tema u ovdašnjim sportskim medijima u poslednja tri dana, a njegov iznenadni odlazak iz Partizana snažno je odjeknuo i u Japanu.

To i ne čudi, jer je u pitanju reprezentativac Japana, pa se o celom slučaju oglasio i selektor njihovog nacionalnog tima Hadžime Morijasu.

Za razliku od Lazara Markovića, ili Vladimira Stojkovića koji su, razočarani Asanovim postupkom, istakli da je ovim činom izdao ekipu pred najvažniju utakmicu ovog proleća, selektor Japana uverava da Asano nije izdajnik.

"Voleo bih da sačekam i vidim, ali on nije neko ko izdaje ljude ili svoj tim. Nadam se da će se problem brzo rešiti", rekao je Morijasu, a prenosi japanski ''The Mainichi'' na engleskom jeziku.

On će najverovatnije računati na Asana za naredne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Mjanmara, Tadžikistana i Kirgistana početkom juna, a s tim u vezi dodao je i da će Asanu pomoći oko pronalaženja adekvatnih uslova za treninge, ukoliko mu to bude bilo potrebno.

Inače, Asano i Morijasu su već zajedno sarađivali u ekipi Sanfreće iz Hirošime, čiji je Asano bio član od 2013. do sredine 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke