Posle jučerašnjeg poraza, ove Terzićeve reči još snažnije odjekuju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.10.2021.
13:38
Izvor: Sportske.net, tv prva

Alarm je uključen na ''Marakani''.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Teoretski, Crvena zvezda još uvek drži sve u svojim rukama, bez obzira na trenutnih ''minus pet'' u odnosu na Partizan, ali to bi značilo da do kraja sezone više neće imati prava na kiks, pogotovo ako crno-beli nastave da igraju kao do sada i nastave da pobeđuju u ''malim utakmicama''.

Igraće se i još dva derbija, ali ako Partizan zadrži prvo mesto do plej-ofa, poslednji derbi u sezoni igraće se na stadionu u Humskoj, što bi mogla da bude još jedna velika prednost crno-belih u borbi za titulu.

S obzirom na prethodnu četvorogodišnju dominaciju, u Crvenoj zvezdi su se odvikli od situacije u kojoj se sada nalaze, da najvećem rivalu gledaju u leđa i da pritom  taj zaostatak više nije minimalan.

Kao prioritet u svakoj sezoni, Zvezda je zacrtala igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali od toga naredne sezone možda ne bude ništa ukoliko Stankovićev tim ne napravi preokret u domaćem šampionatu.

Imajući to u vidu, sada još više privlači pažnju nedavna izjava generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića koji je tokom gostovanja u Jutarnjem programu na TV Prva prošlog meseca najavio svoj odlazak ukoliko Zvezda ne osvoji titulu.


''Pričam iskreno. Prvi put kada Zvezda ne bude šampion, ja odlazim iz kluba. Nema veze gde ću, to je moja profesionalna odgovornost. Zvezda mora da bude šampion, ja donosim sve strateške odluke. Sve što se desi u klubu, kada uđemo u Ligu šampiona, ja sam zaslužan za sve uspehe Zvezde. Ali, i kada je nešto loše, ja sam kriv. Ja sam doveo trenera, ja sam birao igrače, ja sam birao saradnike, direktore, skaute. Imao sam statutarno pravo da ih dovedem pravovremeno.

U maju ako Zvezda ne osvoji titulu, kriv sam ja. Ja sam doveo Kataija, Ivanića i jako sam odgovoran.

Kada Zvezda ne bude prva, a najbolji je klub u Srbiji, ja ću otići jer sistem nije funkcionisao, a ja sam broj jedan.

Zvezda mora da raste i to čini osam godina. Postoje priče da smo državni projekat, ali Zvezda posluje potpuno transparentno i ostvaruje 90 odsto prihoda iz inostranstva. Bez dinara sive zone, sve je transparentno. Zvezda je motor srpskog fudbala", rekao je Terzić 22. septembra za TV Prva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DelijaMilic
Thursday, 28.10.2021
14:24

Glodari, Sportske net, nova, B92 i Telegraf vi bi bili najsrecniji kad bi Terza otišao vi bi žurku neku napravili pod šatorom i svi bi se ljubili u usta uz neku romantičnu muziku.