Posle najnovije izjave Prosinečkog ''Delije'' će biti ponosne, ali kako će Hrvati reagovati?

Autor: Darko Mitrović
petak 12.06.2020.
12:06
Izvor: Sportske.net

Zvezdina legenda u razgovoru sa španskim novinarima ponovo svrstala crveno-bele u visoko evropsko društvo.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde ovih dana pokušavaju da što pre zaborave poraz od Partizana i eliminaciju iz Kupa Srbije, a nema sumnje da će im raspoloženje popraviti izjava nekadašnjeg fudbalera i trenera crveno-belih Roberta Prosinečkog.

On je dao opširan intervju za španski ''As'' i tom prilikom napravio još jedan osvrt na svoju igračku karijeru.

Jedna njegova rečenica ipak dominira u tom intervjuu.

''Uvek se mogu pohvaliti da sam igrao za tri sjajna kluba - Crvenu zvezdu, Real Madrid i Barselonu'', rekao je član Zvezdine zlatne generacije iz 1991. godine. Zagrebački Dinamo tu nije pomenuo, iako je i tamo ostavio značajan trag od 1997. do 2000, ali tada je bio daleko od evropskih trofeja, pa u Zagrebu ne bi trebalo to da mu zamere.

Naravno, nije moglo bez podsećanja na Zvezdine najslavnije dane, čiji je bio istaknuti deo.

''Taj tim je četiri godine vredno trenirao i usavršavao se. Ta jugoslovenska liga je bila veoma jaka jer nismo mogli da ostvarujemo transfere u inostranstvo sve do 25. godine, nije bilo stranaca i sve to je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Kup šampiona, nego i zato što su mnogi od tih igrača kasnije trijumfovali u velikim timovima u Evropi'', objašnjava Prosinečki.

Na to se nadovezalo pitanje dokle bi stigla reprezentacija Jugoslavije da nije bilo raspada zemlje.

''Teško je znati, ali naravno, veliki talenti svih tih naroda koji su nastali iz tog užasnog rata su odlazili, odlazili ​​i nastavili da odlaze... Naravno, jugoslovenski tim bi se svakako borio za evropsku i svetsku titulu da je ostao na okupu'', smatra popularni Robi, koji je sada trener turskog Kajzerija.

Iz Zvezde se posle nezaboravne sezone preselio u Real Madrid, igrao je kasnije i za Barsu, Sevilju i Ovijedo u Španiji, s promenljivim uspehom.
-
baner 5

Iz današnje perspektive uverava da se nije pokajao što je došao u Real.

''Počeci su bili dobri, ali kasnije sa povredama je usledio pritisak za šta je u štampi rečeno da sam 'od stakla'. To je uticalo na mene. Bio sam mlad. Mislim da je moglo da bude drugačije'', istakao je Prosinečki i demantovao priče da je tokom boravka u Zvezdi inao određenih problema sa povredama koji su do izražaja došli tek u Realu.

''To nije istina. Ja u Zvezdi praktično nisam ni imao povreda'', dodao je Prosinečki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 13.06.2020
12:08

Bas nas briga sta ce da kazu nase ljepe komsije.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 12.06.2020
17:26

Srbenudu je ordila majka iz Cacka.

avatar
zlogi
Friday, 12.06.2020
17:05

Pa gde je pogresio. Ne moze se staviti nijedan drugi klub za koji je Robi igrao u isti rang sa ova tri. Za Real i Barsu ne treba trositi reci. Sto se Zvezde tice najbolji tim ikada okupljen na Jugoslovenskom podneblju, a Robi je bio izuzetno bitan sraf u toj Zvezdinoj masineriji koja je pokorila najpre Evropu pa onda i svet.

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 14.06.2020
19:15

Jesi li siguran da je to bio jaci tim od naseg '66? Soskic, Rasovic, Vasovic, Jusufi, Becejac, Kovacevic, Pirmajer, Hasanagic, Galic, ali, i Curkovic, Davidovic, Miladinovic...

avatar
zlogi
Friday, 19.06.2020
10:33

Ovde niko ne spominje nas tim. Ali ako pricam vec o tome, da nas je podjednako dobar, nama je falilo malo srece. Ovde je prica o Robiju i najvecim klubovima u kojima je on igrao - tu nema mesta za Partizan u celoj prici. Naravno da ce staviti Zvezdu ipak je postigao najveci uspeh sa njom. ^^
ps: vecina ce zaboraviti nas tim '66 jer nismo uzeli titulu prvaka evrope kao sto je ovaj Zvezdin tim ucinio, samim tim cinom imaju prednost.

avatar
DVA HRAMA
Friday, 12.06.2020
12:13

Kako do 25-te kad si ti otisao vec sa 22? A i nije do 25. nego 27. ili 28. Igrao je i za Ovijedo u Spaniji.