Posle ovih Stankovićevih reči, ''Delije'' će još više voleti Sanoga i Bena!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.11.2021.
17:36
Izvor: Beta

Kao da su odrasli u Zvezdi...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da njegova ekipa i dalje sve drži u svojim rukama i da će u predstojećem meču protiv Voždovca imati priliku da pridje Partizanu na samo tri boda zaostatka.

"Uradili smo analizu, Voždovac ne odustaje od svog stila igre, od golmana kreću, ne plaše se, izlaze visoko. Odigrali su dobru utakmicu protiv Partizana, imali jednu ili dve šanse kod povoljnog rezultata", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

"Spremamo se za njih dosta dobro i mi ćemo izaći dosta jako, na svaku loptu. Već godinama su prepoznatljivi po tome da se radi o ekipi koja želi loptu na zemlji i neće odustati od igre. Nama uvek odgovara ekipa koja dođe da se nadigrava sa nama", dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju ekipu Voždovca, u zaostaloj utakmici 10. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 44 boda, odnosno imaju šest bodova manje od Partizana, uz meč manje. Na drugoj strani, Voždovac je trenutno deveti tim lige sa 22 osvojena boda.

"Teren je najbolje merilo, bilo je teško gostovanje i u Lučanima, pa smo ga pretvorili u jednu dobru partiju, iako smo imali poteškoća na početku. Poslednju utakmicu protiv Spartaka smo otvorili na vreme, malo spustili ritam. Posle toga u drugom poluvremenu dodali koliko nam je bilo potrebno", rekao je Stanković.

"Zadovoljan sam mislim da i dalje držimo sve karte u svojim rukama", istakao je trener Zvezde.

Govoreći o situaciji na tabeli, Stanković je rekao da je njegova ekipa u nekim momentima zaostajala i osam i 11 bodova, ali je istakao da je to samo ojačalo crveno-bele.

"Svesni smo cele situacije, sve nam to daje snagu, da damo i više od naših mogućnosti. Sutra imamo priliku da se približimo vodećem na tabeli na minus tri, sve držimo u svojim rukama", rekao je Stanković.

Jedan od igrača koji neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu je Gelor Kanga, zbog privatnih razloga.

"Kanga se nije vratio, preskočiće i ovu utakmicu, što je i ukalkulisano, put je dug, dali smo mu onoliko vremena koliko mu je potrebno. Vratiće se do kraja nedelje, biće nam dostupan za Kruševac i nastavak takmičenja", rekao je Stanković.

On je naveo da će Seku Sanogo sutra uraditi kontrolnu rezonancu kako bi tim mogao da računa na njega pred kraj nedelje i za ostatak takmičenja.

"Sanogo je na svoju odgovornost prihvatio da sedi na klupi protiv Ludogoreca, na čemu smo mu ja cela grupa i ja veoma zahvalni, ušao je na desetak minuta i bio je deo jedne lepe i važne pobede. On sam poznaje sebe najbolje, kada nije sto posto spreman, glupo bi bilo reskirati sa njim, ali je hteo da bude deo te utakmice i na svoju odgovornost je rekao da želi da bude na klupi", rekao je Stanković.

"Dva puta sam mu prilazio da ga pitam da li je siguran da može da uđe u igru, nije se dvoumio, svaki put je odgovorio potvrdno. To je samo dokaz veličine i da se radi o nekome kome je stalo do rezultata i do tima", dodao je on.

Stanković je govorio i o El Fardu Benu koji je nedavno odigrao 150. utakmicu u crveno-belom dresu.

"Ben na bilo kojoj poziciji da igra on učestvuje i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, ne postavlja pitanje. Ušao je protiv Lučana i namestio tri gola, na prošloj utakmici je namestio jedan, dao dva. Nebitna je pozicija, bitan je odnos, a on je to pokazao i dokazao. Nije ni čudo što je najbolji strani strelac kod nas, a sigurno i jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde", rekao je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Voždovac igra se sutra od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke