Posle toliko godina otkrio staru ranu: ''Da si igrao za Zvezdu, imao bi 100 nastupa za reprezentaciju''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.04.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Prošle su decenije, ali očigledno da on to nije preboleo.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Opširan intervju ''Večernjem listu'' dao je nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama i reprezentacije Jugoslavije Marko Mlinarić.

Naravno, bilo je evociranja velikog broja uspomena iz njegove igračke karijere, nekih detalja se rado seća, a neki ga i danas bole, kao što je nepozivanje u nacionalni tim za Svetsko prvenstvo 1982. godine.

''Dinamo je u reprezentaciji uvek bio zapostavljen, od pamtiveka... Od Rude Belina i Lamze pa do Kranjčara. Po čemu je Kranjčar bio lošiji od Pižona Petrovića?

Moje nepozivanje na SP 1982. za mene je bila nepravda i bilo mi je jako žao. A i da su me zvali, pitanje je bih li uopšte igrao.

Kada sam bio deo Dinamove delegacije kod našeg poverenika u Beogradu Todorovića, fotoreporter Tempa Volter Jadrešin kazao mi je 'Da si igrao za Zvezdu, imao bi 100 nastupa za reprezentaciju''', otkrio je Mlinarić.
-
Baner live stream

Kada je u pitanju njegova inostrana karijera, nastupao je u Francuskoj, a tokom boravka u Okseru jedan od saigrača mu je bio i Erik Kantona.

''U Okseru su imali viziju i napravili internat za mlade igrače koji su tamo dolazili iz cele Francuske. Među njima bio je i Kantona, dečko iz Marselja, zatim Boli, Vairua, Otokore... Kantona je jedan vrlo pravedan tip koji je tu pravednost nekada malo prežestoko shvatao. Ali, vrlo socijalan tip, znali smo se družiti. Pa i u njegovom vinskom podrumu, to nije mit'', objasnio je Mlinarić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 28.04.2020
14:36

Pošto je Miljanić bio sve, zvezda i Hajduk su imali posebne privilegije, to svi koji smo proživeli to vreme znamo. Zašto zvezda, pa u Maderi se sklapala reprezentacija. Hajduk zbog toga što se znalo ko je simpatizer. Pa jedan velemajstor kakav je bio Moca Vukotić je odigrao samo nekoliko utakmica. Santrač, ubedljivo najbolji golgeter svih vremena, nije ni igrao. Za Dinamo su igrali Rora, Belin, Lamza, Cerin, Kranjčar, Mlinarić, Deverić, sve velemajstori. Od njih je nešto više igrao samo Zajec i Vabec po koju. Janjanin, Boro Cvetković i golman Ivković, kad su prešli u zvezdu, a Katanec u Partizan.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 28.04.2020
11:11

Pazi, rekao mu fotoreporter Tempa!? Ako njemu nije jasno po čemu je lošiji od Pižona, neka pogleda prvo protiv koga je Pižon i kako igrao. drugo, neka se priseti gde je on otišao posle Dinama, a gde Pižon posle Zvezde i za koliko para.

avatar
Dorotej
Tuesday, 28.04.2020
10:55

Kakvog to ima smisla "da sam" ili nisam? Bilo pa prošlo. Neki timovi su igrali lep fubal, ne samo "velika četvorka". Običan čovek žali za tim vremenima, ali kako narod kaže posle j**anja nema kajanja. Sve te "samostalne" države to više nisu, jer je strani kapital preuzeo/kupio sve što je vredelo.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 28.04.2020
09:19

Komsije ko komsije, samo lazu i izmialjaju. Geni su cudo nevidjeno.

avatar
Milan V. Mrsic
Monday, 27.04.2020
23:44

ZAMISLI POREDJENJE : KRANJCAR-PIŽON ? OVAJ PRVI, IZ DINAMA ODLAZI U RAPID. A PIŽON, IZ CZ U ARSENAL ! PAMETNOM, DOSTA...

avatar
Anti šajberovac
Tuesday, 28.04.2020
11:48

Gde se zadržao beskonačnih 6 meseci...pametnom dosta

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 28.04.2020
13:51

Izvini,nismo te prepoznali!

avatar
Monday, 27.04.2020
22:54

Ne znam za to SP, to je bilo i pre nego sto sam se rodio, ali, dovoljno je samo da se pogleda koliko utakmica su (tacnije, koliko nisu) igrali brojni asovi u to vreme pa da shvatite da tu nesto ozbiljno nije stimalo. Nije to ni samo zbog klupske favorizacije, dosta toga je islo i po nacionalnom kljucu sto smo mozda i najvise osetili pre trideset godina u Italiji...