Posle Vojvodine, i TSC se probio u gornji deo tabele!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

''Priroda se obnavlja''.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnji program u okviru 11. kola Superlige Srbije završen je utakmicom u Bačkoj Topoli, gde je domaći TSC savladao ekipu Jedinstva iz Uba rezultatom 2:0.

Ovim trijumfom se ekipa trenera Jovana Damjanovića probila u gornji deo tabele, pa sada zauzima sedmu poziciju, a Jedinstvo je i dalje poslednje sa samo četiri osvojena boda.

Mogao je TSC i ranije do vođstva, jer je u prvom poluvremenu propustio nekoliko izglednih prilika za golove. Ćirković je pogodio prečku, pokušavali su i Radojević, Banjac, ali bez uspeha i mladi Jovanović je uspeo da sačuva mrežu u prvih 45 minuta.

Odbrana gostiju kapitulirala je u 69. minutu kada je Prestiž krunisao konkretniju igru domaćina i doveo TSC u vođstvo, samo sedam minuta pošto je ušao u igru. Jordanija se posle dodavanja od strane golmana Jovanovića spetljao pred svojim kaznenim prostorom, izgubio je loptu koja ubrzo stiže do Prestiža, a ovaj je šalje u donji desni ugao Jovanovićevog gola - 1:0.

Samo pet minuta kasnije prednost je udvostručena. Posle centaršuta sa leve strane Banjac je sačekao loptu na desnoj i prosledio je ispred gol-linije, a odatle je Stanić grudima ugurao u mrežu - 2:0.

Do kraja su domaći rutinski završili posao i stavili pečat na svoju petu pobedu u superligaškoj sezoni.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke