Posle Zvezde, i Tončev udario na Jovanovića: ''Sramno suđenje čoveka koji sebe naziva sudijom''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
15:07
Izvor: Sportske.net

Traži reakciju iz FSS.

BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Dan posle gostovanja Partizana u Surdulici i poraza domaćeg Radnika od 2:1, dosta se priča o dosuđenom i nedosuđenom penalu za domaći tim.

Najviše bure se podiglo oko poništenog penala za Surduličane pri rezultatu 0:0, kada je sudija Milanović najpre pokazao na belu tačku, ali je posle intervencije Srđana Jovanovića iz VAR sobe i pregledanog snimka odlučio da promeni svoju odluku.

Kasnije je u finišu meča dosudio diskutabilan penal za Radnik, posle čega su Surduličani ublažili poraz golom Šovšića.

Sinoć se oštrim saopštenjem oglasila Crvena zvezda, tražeći da se Srđan Jovanović koji sa uspehom deli pravdu na međunarodnoj sceni ''skloni iz srpskog fudbala'', a danas se u sličnom tonu oglasio i dugogodišnji predsednik Radnika i potpredsednik FSS Novica Tončev, kome se juče posle meča trener Partizana Igor Duljaj javno zahvalio na gostoprimstvu.

"Moja je obaveza da se kao dugogodišnji sportski radnik sa preko 20 godina iskustva u sportu i nekadašnji potpredsednik FSS oglasim povodom jučerašnjeg sramnog suđenja čoveka koji sebe naziva sudijom - Srđana Jovanovića, na utakmici SLS između Radnika i Partizana.

Najpre moram da naglasim da mi je izuzetno žao, jer je ovakav čin pokvario jedan fudbalski spektakal koji za malu opštinu poput Surdulice puno znači. Sport je jedna sfera, koja pre svega treba najmlađe da nauči fer-pleju i sportskom duhu, kako da se ponašaju dostojanstevno i kad pobeđuju i kad gube. Uvek sam pružao ruku boljem od sebe, ali pružio bih ruku i poraženom na dobroj igri.

Ekipi poput Partizana ne trebaju 'razne dadilje' u liku ovakvih sudija koji će zarad nekih sitnih interesa da im svojim postupcima više odmognu, nego pomognu. Svaki uspeh Partizana sada će ostati u senci pitanja da li je mogao i drugačiji ishod utakmice da bude, da nije na mestu sudije bilo lice koje je zaslepljeno samo sopstvenim interesima.

Moram da pozovem i čelne ljude FSS, koji su obećavali velike promene kada su raznim manevarskim pristupima preuzimali Savez da sada pokažu na delu da će stati na put ovakvim i sličnim postupcima i prestanu da kažnjavaju klubove koji ukazuju na nepravdu", navodi se u saopštenju Tončeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke