Posle Zvezde, i Vojvodina osvojila Lučane

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.11.2021.
16:24
Izvor: Sportske.net

Konačno je odigran odloženi meč trećeg kola Super lige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U zaostaloj utakmici trećeg kola Linglong Super lige Srbije, Vojvodina je danas kao gost savladala ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 2:0.

Ovo je Novosađanima sedma pobeda u 17 odigranih mečeva ove sezone i probila se na četvrto mesto na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Istovremeno, Lučanci su pretrpeli deseti poraz, a drugi uzastopni na svom terenu posle neuspeha i protiv Zvezde proteklog vikenda. Mladost je ostala na dvanaestom mestu sa 17 osvojenih bodova.

Mladost nije želela da se zadovolji bodom i težila je da prednost domaćeg terena iskoristi za nešto više.

Milan Bojović je zapretio u 14. minutu udarcem glavom posle kornera, ali je lopta otišla pored gola.

Minut kasnije vođstvo gostima mogao je da donese Miljan Vukadinović, ali je defanzivac Mladosti reagovao u poslednjem trenutku.

Vojvodina je povela u 24. minutu kada je Nemanje Čović iskoristio penal i osujetio nalete domaćih koji su do tada bili bliži golu.

Prethodno je Mićević srušio hitronogog Veljka Simića zbog čega je opomenut sa žutim kartonom.

Na polovini 30. minuta oprobao se i Bastajić i malo je falilo da ova "kifla" završi iza leđa golmana Mladosti.

Domaćin je imao lepu priliku iz prekida u 40. minutu kada je Vladimir Radovijević izveo korner, a lopta koja je prošla kroz sve igrače kao da je iznenadila Bojovića, koji se prilično obrukao pred golom.

U nastavku je domaćin imao inicijativu, pokušavao je da dođe do izjednačenja i ta inicijativa je postajala sve snažnija kako se meč bližio kraju. Ali, i ekipa Vojvodine je imala svoje šanse od kojih je iskoristila onu u poslednjim trenucima utakmice, kada je Simić povukao kontranapad, a onda asistirao Zukiću koji je potpuno neometan poslao loptu u mrežu - 2:0 za Vojvodinu.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke