Posle Zvezde, Kolubara stiže na ''Čika Daču'', da li će tribine opet biti pune?

Autor: Darko Mitrović
petak 21.10.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Radnički bez pola tima, Kolubara sa novim trenerom.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sedam dana posle gostovanja Crvene zvezde u Kragujevcu i pravog fudbalskog spektakla u srcu Šumadije, na ''Čika Dači'' će biti odigran još jedan važan superligaški meč.

Naime, u nedelju od 14 časova na ''Čika Dači'' će biti odigran duel direktnih rivala za osmo mesto na tabeli koje donosi plasman u plej-of u drugom delu sezone. Kolubara trenutno zauzima osmu poziciju i ima dva boda više od Kragujevčana koji će biti značajno oslabljeni, jer probleme sa povredama u njihovom timu imaju Nikola Vlajković, Milutin Vidosavljević, Stefan Čolović, Marko Šimić i golman Stojan Leković, a Damjan Krajišnik ne može da nastupi zbog parnih žutih kartona.

Nepovoljna okolnost po Radnički je što je između dva prvenstvena susreta ispao iz Kupa Srbije posle poraza od IMT-a, pa sada Kragujevčani žele da se vrate na pobednički kolosek.

''Utakmica sa Kolubarom je od velikog značaja za nas. Eventualna pobeda omogućila bi nam da se nađemo među prvih osam ekipa na tabeli, što bi svakako predstavljalo ogroman podstrek za nastavak sezone. Mislim da se, bez obzira na nedavni poraz od IMT-a u kupu, nalazimo u dosta dobrom momentumu. Poslednje četiri prvenstvene utakmice odigrali smo jako kvalitetno, zabeležili tri pobede i doživeli taj nesrećan poraz od Crvene zvezde. Verujem da ćemo protiv Kolubare nastaviti taj trend dobrih igara u prvenstvu i da ćemo uz odgovarajuću dozu energije, posvećenosti i koncentracije doći do pozitivnog rezultata'', izjavio je trener Radničkog Dejan Joksimović.

Kada je u pitanju ekipa Kolubare, i Lazarevčani su prošli kroz krizni period, što je kulminiralo promenom na njihovoj klupi, pa je Dejana Đurđevića na mestu šefa struke nasledio Veroljub Dukanac, što je praktično repriza promene koja se dogodila i u aprilu ove godine.

''Svaka promena trenera dodatno mobiliše ekipu. Moj prijatelj i kolega Dukanac je prilično uspešno vodio ekipu Kolubare na tih par utakmica u finišu prošle sezone, tako da će verovatno i sada pronaći pravi način da 'trgne' svoju ekipu. Kolubara je jedna jako dobra i organizovana ekipa, čiju okosnicu čine igrači koji već duže vreme igraju zajedno. Ovog leta su se dodatno pojačali na pojedinim pozicijama, a rezultati koje su beležili na samom početku sezone jasno pokazuju da su napravili prilično dobar posao'', hvali rivala trener Kragujevčana.

S obzirom da se ponovo očekuju vrlo povoljne vremenske prilike, postoje svi uslovi za dobar fudbal, ali i za odličnu atmosferu.

Iz Radničkog su saopštili da je cena ulaznica 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu i prodavaće se na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” u nedelju od 12 časova. Iz kluba posebno napominju da će kupljene ulaznice za prethodnu utakmicu protiv Crvene zvezde važiti i za ovu utakmicu, pa je realno očekivati dobru posetu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke