Postoji samo jedan način da Zvezda vrati Luku Jovića!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.08.2023.
08:15
Izvor: Sportske.net

Šansa postoji.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

"Nadam se povratku na Marakanu jednog dana", izjavio je Luka Jović nakon što je sa Fiorentinom u prijateljskoj utakmici izgubio od Crvene zvezde sa 5:0 u priprmnoj utakmici pred početak nove sezone. 

Samo dan kasnije navijački portal "Firenze Viola" lasnirao je senzacionalnu priču o povratku Zvezdinog deteta na "Marakanu".

Delovalo je to kao "nemoguća misija" i čisto nagađanje navijačkog portala, ali su noćas stvari postale ozbiljne.

Vesta je šampion Srbije ozbiljan u nameri da dovede Jovića potvrdio je jedan od najuglednijih italijanskih eksperta za fudbalske transfere Nikolo Skira.

Ono što predstavlja problem Zvezdi jeste nemogućnost da se jedan od najboljih srpskih napadača dovede na pozajmicu, već je jedina mogućnost za crveno-bele da plate obeštećenje i vrate svoje dete.

Naime, Jović je besplatno došao u Firencu iz Real Madrida prošlog leta i potpisao dvogodišnji ugovor, ali uz obavezu "viole" da od narednog transfera Srbina isplatili Madriđanima polovinu obeštećenja, uz posebnu klauzulu da Fiorentina ne može da pošalje golgetera na pozajmicu, već samo da ga proda.

Kako je Jović u poslednjoj godini ugovora sa "violom" Zvezda će morati da plati obeštećenje za 25-godišnjaka, a pitanje je koliko. Prema "Transfermarketu" Jovićeva tržišna cena procenjuje se na oko 8.000.000 evra, ali je sigurno da bi Zvezda ponudila drastično manje i nadala se da "viola" razmišlja po principu "daj šta daš".

Naravno nije Zvezda jedina u redu za Jovića. Konkurencija crveno-belima su član Serija A Salernitana, ali i prvak turske Galatasaraj,  "bratski" Olimpijakos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke