Potpuna nemoć u Kordobi...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 15.10.2024.
22:36
Izvor: Sportske.net

Španci nas spustili na zemlju.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Španije nad Srbijom u četvrtom kolu Lige nacija, bilo je ubedljivih 3:0 (1:0), a čini se da je moglo biti još ubedljivije imajući u vidu broj šansi pred golom Rajkovića. Srbija praktično bezopasna protiv evropskog prvaka. 

Od samog starta se videla velika razlika u kvalitetu, evropski prvak nas je ugurao u kazneni prostor vrlo brzo, a posle pet minuta je bilo 1:0. 

Posle centaršuta sa desne strane Pedra Pora, Laport je bio najviši u skoku i pogodio je za 1:0. Loša reakcija naše odbrane, Rajković je morao da vadi loptu iz mreže. 

Ruiz je u 10. minutu izigrao Samardžića i uputio novi opasan centaršut u peterac, ali je ovoga puta Rajković uspešno sačuvao svoj gol. Naredna šansa je bila u 15. minutu kada je posle loše reakcije naše odbrane Ojarzabal ušao u priliku, ali je ponovo Rajković dobro reagovao, da bi minut kasnije viđena nova šansa za Špance posle kornera, Merino je najviši bio u skoku, ali je pogodio stativu. 

Nešto mirniji period igre sve do 28. minuta i šanse Zubimendija, a Ojarzabal je imao sjajan šut sa oko 20 metara kada je Rajković izvukao svoj tim, spasio gol na sjajan način. 

Poslednju šansu u prvom poluvremenu imao je Morata nakon dodavanja Kukurelje, ali je Rajković stigao da se vrati na vreme posle lošeg istrčavanja. 

Na poluvremenu dve izmene, Luka Jović je zamenio Joveljića, a Grujić indisponiranog Samardžića, ali nije vredelo, Morata je već u 49. minutu probao, ali je šutirao pored gola. 

Španija je u 52. minutu dobila penal. 

Pedro Poro se našao na desnoj strani, šutirao je, Birmančević je želeo da sačuva živu glavu i postavio ruku, lopta ga je udarila, a sudija nije imao nikakvu dilemu, pokazao je na belu tačku. 

Nakon protesta naših igrača žute kartone su dobili Mitrović i Milenković, a Morata je izveo kazneni udarac i promašio je!

Ojarzabal je uputio novi udarac ka golu Rajkovića u 57. minutu, a onda u 61. minutu i Morata je pokušao, ali je ponovo naš golman zablistao. 

Naša reprezentacija je konačno dobila veliku šansu, Kosta Nedeljković je prošao po desnoj strani, uputio je centaršut ka Mitroviću koji nije imao tu brzinu da reaguje dobro, pa je promašio gol. 

I onda kazna na drugoj strani, igrao se 66. minut.

Alvaro Morata je bio strelac drugog gola, iskupio se za promašeni penal, Ruiz mu je poslao pravovremenu loptu, iskusni napadač je to rešio jednim potezom...

Sve teže je bilo po naš tim kada je Strahinja Pavlović dobio direktan crveni karton posle starta nad Ojarzabalom, bio je poslednji igrač odbrane, a mi ne samo da smo ostali sa deset igrača na terenu, nego smo i primili gol. 

Baena je bio strelac iz slobodnog udarca za ogromnih 3:0!

Par minuta kasnije novi pokušaj Pedra Pora koji je pogodio prečku, a Španci kao da su nakon toga pustili gas, i čekali da se završi i ova utakmica. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke