Potvrđeno - ''Čika Dača'' u novom ruhu! Feđa Dudić oduševljen: ''Kao da smo doveli dva pojačanja!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.06.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Dobili smo rasplet priče oko toga gde će kragujevački Radnički igrati prvenstvene utakmice.

Nikola Gligic/Starsport.rs ©
Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako smo juče i najavili, ekipa kragujevačkog Radničkog je danas počela pripreme za novu sezonu, a uoči prozivke igrača novinari su dobili najnovije informacije vezane za izgradnju novog stadiona koja se već dugo najavljuje.

Ono što je bilo poznato još krajem prošle sezone, to je da će Radnički igrati evropske utakmice u Leskovcu kao domaćin, ali je bilo neizvesno gde će igrati prvenstvene mečeve, s obzirom da se pominjao i stadion u Gornjem Milanovcu kao privremeni dom dok se ne izgradi novi objekat u Kragujevcu.

Ali, u međuvremenu je došlo do promene plana - ''Čika Dača'' se ne ruši, već modernizuje, a novi stadion će se graditi svojom dinamikom. Šta to konkretno znači, novinarima je danas objasnio Marko Dimitrijević, generalni sekretar kluba.

''Što se tiče evropskih utakmica, igraćemo na stadionu u Leskovcu, a što se tiče domaćeg prvenstva, svim silama ćemo se truditi da osposobimo naš stadion, da igramo utakmice Superlige.

Napravljen je dogovor, biće velikih investicija na stadionu 'Čika Dača', nećemo rušiti stadion. Novi stadion će se praviti na novoj lokaciji, a za to vreme mi ćemo utakmice Superlige igrati na našem stadionu ovde. Ono što je direktor uspeo da dogovori, to je da smo ušli u proceduru, a prva stavka je da se postave reflektori. 

Ima tu još nekih stvari koje ćemo morati da rešimo. Mi se nadamo da ćemo do početka prvenstva rešiti te stvari, a možda se desi da odigramo jednu ili dve utakmice kao domaćini na nekom alternativnom terenu, možda isto u Leskovcu, ali ćemo se svojski potruditi da od prvog kola igramo na našem stadionu.

Hvala Bogu, izborili smo plasman u Evropu. Omogućeno je i našim navijačima da gledaju noćne utakmice u Kragujevcu, što će doprineti i većoj popularizaciji, većem broju navijača. Ovi ljudi, ova ekipa, šef Dudić sa njegovim timom to stvarno zaslužuju. Napravili su fenomenalan uspehg, sami sebi su podigli letvicu i znajući šefa i njegov stav, ne sumnjam da ćemo biti isti kao prošle sezone''.

Na njegove reči se odmah nadovezao i šef stručnog štaba Radničkog Feđa Dudić koji je oduševljen zbog ovih vesti.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

''Moram da kažem da izgradnja i postavljanje reflektora je možda kao da smo doveli dva pojačanja. Evo koliko Kragujevac čeka noćnu utakmicu, manja mesta imaju noćne utakmice i jedva čekam da se to dogodi i ovde. 

Evo, baš sam se i naježio... Kad se setim kako je bilo protiv Vojvodine i Novog Pazara prošle sezone, mogu da zamislim kako će tek biti u noćnom terminu. 

Zaista hvala generalnom direktoru Igoru Konataru koji se svojski potrudio, to je veliki dobitak za nas. Imam jako loše iskustvo sa Sarajevom, kada sam tamo bio trener. Počeli smo sezonu kao domaćini na Koševu, a onda smo morali da se selimo jer se postavljala hibridna trava na stadionu i sve je nekako krenulo nizbrdo. 

Tokom pauze sam dosta razmišljao o tome kako će se to ponoviti, ali hvala Bogu, pa ćemo domaće utakmice igrati tu, na našem terenu. Jedva čekam, velika stvar, jer bi gradnja novog stadioona sigurno trajala par godina, seljakali bismo se iz mesta u mesto i to ne bi bilo dobro za ambicije koje imam. Velika vest i za naše navijače, koji su dugo zamišljali i maštali da se ovde igraju noćne utakmice'', zaključio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke