Potvrđeno, Partizan dobio novo pojačanje! Dirljiv oproštaj od bivšeg kluba!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.06.2022.
23:32
Izvor: Sportske.net

Nije očekivao transfer, ali Iliju Stolicu nije mogao da odbije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Posle levog beka Zlatana Šehovića, drugo Partizanovo pojačanje ovog leta je Aleksandar Filipović koji bi trebalo da bude rešenje za poziciju desnog beka, mada ne treba da iznenadi ako ga vidimo i na mestu štopera.

Filipović u Partizan stiže iz beloruskog BATE Borisova gde je proveo četiri i po godine i nije mu bilo lako da napusti ovaj klub.

Ipak, u razgovoru za klupski sajt, potvrdio je da je prihvatio ponudu Partizana i u najkraćem roku trebalo bi da se priključi ekipi crno-belih na pripremama u Ptuju.

''Moram odmah da kažem da nisam očekivao ovakav razvoj događaja – tačnije nisam razmišljao o transferu. Kada sam produžio ugovor sa BATE-om, postavio sam sebi cilj: da vratimo titulu Borisovu. Međutim, nedavno me je zvao novi trener Partizana Ilija Stolica. Preuzeo je tu funkciju početkom juna, počeo da traži opcije za pojačanje i pomislio je da mogu da pomognem. A onda se sve odigralo veoma brzo.

Andrej Kapski nije stvarao prepreke. Još zimus smo se dogovorili da ako iznenada stigne zanimljiva ponuda, klub će me pustiti. Hvala vam odlazim samo sa rečima zahvalnosti! Ali opet, reći ću to potpuno iskreno: unutra je tuga i težina. Razumem da sam važan igrač u timu. Ali ceo period svoje karijere koliko sam nosio dres BATE-a, nikada sebi nisam dozvolio da radim ni do devedeset odsto svojih mogućnosti – davao sam se maksimalno. Uvek sam se borio, ne mogu drugačije. I još nešto: zaista se nadam da će me navijači razumeti i prihvatiti moju odluku'', poručio je Filipović.

I u BATE Borisovu znaju za pobedu Voždovca nad Zvezdom od 3:2 pre pet godina, kada su ''Zmajevi'' otvorili put Partizanu ka tituli. Filipoviću su postavili i pitanje na tu temu.

''Ha! Da, tada sam bio igrač Voždovca. Na kraju prvenstva 2017. savladali smo Crvenu zvezdu i to je pomoglo 'crno-belima' da zauzmu prvo mesto. A sad idem u Beograd da uradim isto sa Partizanom! Ovo je izazov za mene'', rekao je Filipović za koga će Partizan na ime obeštećenja izdvojiti 100 hiljada evra.

Potom se još jednom vratio na ono što oseća prema svom sada već bivšem klubu, BATE Borisovu.

''Mnogi kažu da je BATE porodica. Sto posto! Nikada neću reći ništa loše o klubu, i on će zauvek ostati u mom srcu! Reći ću i nešto više, supruga mi je nedavno rekla: Želim da jednom završiš karijeru u BATE-u. Možete li zamisliti? Da, ovaj klub će nam uvek biti na prvom mestu!'', poručio je Filipović i ponovio želju da BATE osvoji titulu posle četiri godine.

Na klupskom sajtu BATE Borisova ističu da je Filipović rekorder kluba među stranim igračima po broju zvaničnih utakmica za ovaj klub: 171 utakmica, 6 golova, 13 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke