Potvrđeno - Publika se vraća na srpske stadione!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.06.2021.
17:57
Izvor: Sportske.net

U hale se već vratila i pre današnje odluke.

Darko Gajić/Sportske.net

Povezane vesti

Kako sada stvari stoje, nova fudbalska sezona u Srbiji počeće sa publikom na tribinama.

To je odluka Kriznog štaba koji je danas zasedao i, između ostalog, saopštio da će do daljnjeg biti dozvoljen ulazak publike do 50 posto kapaciteta na stadionima, odnosno do 30 posto kapaciteta u dvoranama.

''Čeka nas veliki posao na leto i želimo što pre da se vratimo normalnim tokovima! Imamo 5 glavnih mera, odnosno pet glavnih aktivnosti koje ćemo da sporvedemo u delo. Sve prodavnice nadalje mogu da rade od 00:24, ugostiteljski objekti na otvorenom rade bez ograničenja, dok zatvoreni do 1 čas iza ponoći, a moguća je i muzika. Predlog je da se relaksiraju i mere na sportskim događajima, odnosno da se vrati publika i to sa kapacitetom do 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a u halama do 30 odsto kapaciteta uz sve protivepidemijske mere. Dozvoljeno je okupljanje do 500 ljudi na otvorenom i zatvorenom'', rekao je član Kriznog štaba dr Zoran Gojković.

Godinu dana se fudbalske utakmice u Srbiji igraju bez prisustva navijača, još od finala Kupa u Nišu između Vojvodine i Partizana prošle godine, a tek nedavno su, iako to nije bilo u skladu sa protivepidemijskim merama, navijači prisustvovali i pojedinim košarkaškim mečevima.

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.