Povratak Gajića u reprezentaciju Srbije: "Možda i najbolja sezona u karijeri, karte rasprodate!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Gajić izjavio je danas u Staroj Pazovi da želi da pruži maksimum u nacionalnom timu i dodao da očekuje spektakl na meču sa Rusijom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije se u Staroj Pazovi pripremaju za prijateljski mečeve sa Rusijom i Kiprom. Srbija će u četvrtak igrati u Moskvi sa selekcijom Rusije.

Gajić je odigrao jedan meč za selekciju Srbije i to 2021. godine na duelu protiv Republike Irske (3:2) u kvalifikacijama za SP 2022.

"Uvek su te prve utakmice veoma zahtevne, jer svi žele sa pobedom da otvore kvalifikacije. Pobedili smo, a ciklus se završio onom pobedom u Lisabonu i plasmanom na SP u Kataru", rekao je Gajić u intervjuu za zvanični sajt FSS.

On je istakao da želi da pruži maksimum u dresu reprezentacije Srbije.

"Govorio sam i ranije da je na svima nama da radimo, pružamo dobre partije u svojim klubovima i sačekamo pravi trenutak kada nas selektor i reprezentacija budu trebali. Došao je taj trenutak, svestan sam šta to nosi i šta može da donese, želim da dam svoj maksimum i iskoristim priliku. Naravno, bliži se EP, svaki sportista teži tome da bude učesnik najvećih takmičenja, pa tako i ja. Ne opterećujem se, idemo korak po korak, videćemo šta donosi budućnost", dodao je Gajić.

On je naveo da poslednjih šest meseci igra više na levoj strani.

"Poslednjih šest meseci igram više na levoj nego na desnoj strani, ali svi znamo da sam ja izvorno desni bek, da igram po desnoj strani, ali dobro se snalazim, Bogu hvala, i na levoj strani. To mi otvara neke druge mogućnosti, jer verujem da svaki trener, selektor voli da ima igrače koji mogu da odgovore na više pozicija i to daje svima neku mogućnost da imaju prostora za veći izbor", rekao je srpski reprezentativac.

Srpski glumac Miloš Biković je promoter meča između Rusije i Srbije, koji je na programu u četvrtak na stadionu Dinama u Moskvi.

"Miloš je dobar momak, veliki profesionalac. Dobio sam poziv da radimo taj promo materijal i zaista sam ga prihvatio bez razmišljanja. Tema je bila njegovo opredeljenje za koga će navijati u tom meču, jer on dosta radi u Rusiji. Na kraju se ističe da će presuditi srce, mislim da je onda sve jasno... Prilikom snimanja rekao sam da mu se divim, jer kad vidim koliko puta mora da se ponovi neka scena koja će trajati svega 10 ili 15 sekundi... Bilo je zanimljivo. Mnogo je ljudi radilo, ja sam se trudio da samo nešto ne uprskam", naveo je Gajić.

On je istakao da očekuje spektakl na meču Srbije i Rusije.

"Od trenutka kada se znalo da će se igrati utakmica, oni su svemu pristupili na veoma ozbiljan način, trudili su se da kroz razne promo materijale pokažu veze između naših naroda, kroz istoriju, ali i sadašnje vreme. Zaista nas očekuje veliki spektakl, karte su rasprodate, samo još da bude lepo vreme", dodao je Gajić.

Gajić (28) je član CSKA od 2022. godine.

"Ako gledamo statistiku, objektivno možda mi je ovo i najbolja sezona u karijeri. Da li levo ili desno, trener uglavnom forsira ofanzivan stil, gde se po bokovima igra visoko, meni je to leglo. Ulazim u dosta prilika, većinu sam Bogu hvala iskoristio i iskreno stvarno sam zadovoljan. Neki model gde sebi vidim i u budućnosti", istakao je srpski reprezentativac.

Srbija će 25. marta u Larnaki odigrati prijateljsku utakmicu sa Kiprom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke