Povratak u 2016 - Ovo je Ivica Iliev govorio o golobradim dečacima, Vlahoviću i Birmančeviću!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.06.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Kako je tada izgledao Partizan, a kako sada?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Partizan je bez trofeja čitavih 7 godina što je za klub takvog renomea zaista katastrofalno, čini se da klub propada na svim nivoima i da nema ko to da spreči. 

Možda je i najupečatljivija izjava Vladimira Ivića, legende kluba koji sada radi kao trener, koji je rekao da je u klubu potrebno promeniti sve, čak i pločice. 

Vreme je da se vratimo i u 2016. godinu kada je Partizan morao da preda titulu Crvenoj zvezdi posle očajnih izdanja u jesenjem delu sezone, na proleće su šansu dobili igrači iz omladinske škole crno-belih. 

Setimo se i jedne izjave Ivice Ilieva, tada sportskog direktora kluba, koji je istakao posebno tada 16-godišnjeg Dušana Vlahovića i 18-godišnjeg Veljka Birmančevića, ali i Sašu Lukića, između ostalih.

"Veljko Birmančević je možda i najveći talenat. Greh bi bio da ne postane veliki igrač. Nije običan, prava „desetka”, može da reši utakmicu vicom, čarolijom... Da li će njegova „fizika” uspeti sve to da iznese na pravi način, pokazaće vreme pred nama. Fudbaleri takvog profila obično kasnije nadođu. Za godinu i po, dve - biće pravi. Dotle, verovatno će da sazreva uz igrača iz inostranstva kojeg nameravamo da angažujemo", rekao je Iliev. 

"Dušan Vlahović (16) je biser, sa 16 godina i 24 dana najmlađi debitant u istoriji Partizana, centarfor pred kojim je velika karijera. Napreduje nenormalno brzo, godinama će da stekne rutinu, realizuje šanse kao od šale. Očekujem da u ovih nekoliko meseci stekne iskustvo i „fiziku” neophodnu za pritisak igranja u prvom timu Partizana. A onda - bukne sledeće sezone!", rekao je Iliev tada. 

Vlahović, Birmančević i Lukić su sada članovi nacionalnog tima Srbije koji će nas predstavljati na EP u Nemačkoj, a čini se da su se crno-beli najviše ogrešili o Birmančevića koji je, kako je tada Iliev još istakao, sazreo kasnije i sa svojih 26 godina postao najbolji fudbaler češkog prvenstva i Sparte iz Praga, postigao je ove sezone 22 gola i dodao 12 asistencija, a osvojio je prvenstvo i kup Češke...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke