Povrede kroje napad Zvezde, ko popunjava mesto bonus igrača?

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.09.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

Mnoštvo rotacija se očekuje tokom meča u ekipi Crvene zvezde, s akcentom na napad.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u nedelju na stadionu u Humskoj najvećem rivalu u okviru 156. večitog derbija, a osme runde domaćeg prvenstva.

Osokoljeni pobedom nad Bragom i dobrim nizom rezultata, fudbaleri Crvene zvezde preći će 900 m ne bi li odigrali meč sa Partizanom koji, iako je tek početak sezone, uvek ima poseban značaj.

I jedni i drugi se suočavaju sa problemima, tempo je visok, utakmice se igraju na svaka tri dana i povrede su mogle da se pretpostave već na samom startu takmičarske godine.

Stoga, Dejan Stanković neće moći da računa na El Fardu Bena, dok bi Milan Pavkov mogao da dobije manju minutažu ukoliko bude neophodno. Ben bi definitivno bio među startnih 11 u predstojećem susretu, ali povreda protiv Brage će ga sprečiti u tome. Stoga, Stanković će morati da odstupi od svog sistema i samo se nameće da će krenuti sa dvojicom napadača, što je, po izlasku Bena sa terena najvećeg srpskog stadiona, bio slučaj i protiv Brage.

Tako će se ponovo upariti Loi Dioni i Rišairo Živković, osim ukoliko strateg crveno-belih ne reši da u vatru baci mladog Marka Lazetića kao bonus igrača, ali to mesto trebalo bi da bude rezervisano za Strahinju Erakovića.

On je polivalentan u poslednjoj liniji ekipe, igrao je uglavnom kao štoper ili desni bek, ali i kao levi. Stanković ga je u toj ulozi probao protiv Čukaričkog, Eraković je položio u duelima sa mladim i brzim Aleksom Jankovićem i nameće se da bi on trebalo da dobije prednost ispred Marka Gobeljića i Milana Gajića i popuni poziciju bonus igrača.

Ivanić bi trebalo da se ubacuje više ka sredini terena, što mu prija, a i rotiraće se Kataijem tokom utakmice. Njemu desna strana nije idealna, mogao bi da počne iza Dionija, a da Rišairo započne desno. Videćemo šta je smislio Dejan Stanković...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke