''Poziv Feđe Dudića nisam mogao da odbijem - Dobar je čovek i jedan od najboljih stručnjaka na Balkanu''

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2024.
23:11
Izvor: Sportske.net

Novo ime u stručnom štabu Radničkog.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je bio pravi hit prošle sezone u Superligi. Sa dna tabele posle sedam odigranih kola, pod vođstvom trenera Feđe Dudića je stigao do istorijskog plasmana na evropsku scenu.

Kragujevčani u ponedeljak počinju pripreme, u sredu će saznati i prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a trener Dudić će u novoj sezoni imati novog-starog saradnika - kondicionog trenera Jasmina Trnovca, sa kojim je sarađivao i kada je sa Veležom ispisivao istoriju pre nekoliko godina.

Trnovac je prošle sezone radio u Saudijskoj Arabiji, u ekipi Al Orobah koja je uspela da se plasira u tamošnji elitni rang takmičenja. Ipak se rastao sa njima, a kakva je iskustva poneo, otkrio je u razgovoru za ''Sportske.ba''.

''Na početku je potrebno prilagođavanje uopšte na život tamo, a zatim na fudbal i sve ostalo. Fudbal je tamo dosta napredovao dolaskom stranih trenera i primenjivanjem njihove filozofije, samo je problem što kratko traju. Zna se desiti uvežeš 2-3 poraza i već si bivši. Za neki veći pomak potrebno vreme koje će se dati stručnom štabu da prenese svoju viziju na tim i tako podići njihovu performansu i praviti dobre rezultate'', objasnio je Trnovac.

Zašto je izabrao dolazak u Radnički kod Feđe Dudića?

''Jednostavno je to poziv koji nisam mogao odbiti. To je sigurno jedan od najboljih stručnjaka na Balkanu i pre svega vrlo dobar čovek.

Imali smo uvek odličnu saradnju, zašto ne i nastaviti tamo gde smo stali…Radnički ove godine nastupa u evropskim takmičenjima tako da je i to jedna od stavki koja me privukla'', poručio je Trnovac.

Još uvek se očekuju prva pojačanja Radničkog u igračkom kadru, a za sada su ekipu napustili Luka Zorić, Vasilije Đurić, Pavle Ivelja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke