Pratite li mini-fudbal? Reprezentacija Srbije remizirala na otvaranju Evropskog prvenstva

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.06.2022.
13:07
Izvor: Sportske.net

Na prelepoj areni, imali smo priliku da vidimo na delu naše reprezentativce.

EMF EURO
EMF EURO

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u mini-fudbalu remizirala je na startu Evropskog prvenstva u Slovačkoj sa selekcijom Moldavije (1:1).

Ukoliko ste ikada igrali fudbal, niste mogli, a da ne zaigrate na skraćenom terenu, sa golovima srednjih veličina. Danas, ta vrsta fudbalske igre dostiže ekspanziju da se godinama unazad održavaju velika takmičenja širom kontinenta i sve su kvalitetnija.

Tako, nakon Hrvatske i Ukrajine, ove godine domaćin Evropskog prvenstva jeste Slovačka. Naša reprezentacija, sačinjena uglavnom od igrača iz nižih vojvođanskih liga, doputovala je u Slovačku kao jedan od timova koji ima visoke domete.

U predivnoj dvorani u Košicama, Srbija je danas odigrala svoj prvi meč i to protiv Moldavije. Naš tim je bio dominantniji, posebno u prvom poluvremenu kada je golman Moldavije Jevgenij Hmaruc bio odličan. Doduše i Srbija je sama promašivala izgledne situacije.

Poveli smo u 22. minutu i to preko dobro poznatog imena na ovdašnjim terenima. Strelac gola je bio Srđan Vujaklija, nekadašnji fudbaler Borca i Crvene zvezde, kao i brojnih domaćih i inostranih klubova. Sada su mu 34 godine i sreću je pronašao na skraćenom terenu.

No, odmah nakon povratka sa pauze, Moldavci su lepim golom Plamadelae Vitalea poravnali što se ispostavio kao konačan rezultat. 

Srbiju već sutra očekuje okršaj sa Francuskom od 14.15 sati, dok će u ponedeljak od 15.45 igrati sa Češkom. Sve duele možete pratiti na programima Sport kluba. 

Mini-fudbal se poprilično razlikuje od futsala i sličniji je velikom fudbalu. Igra se dva puta po 25 minuta, vreme se pri prekidima ne zaustavlja, auti se izvode rukom, dok je dozvoljeno vratiti loptu na svoju polovinu pošto se ona pređe. Takođe, izmene koje se vrše su leteće. 

Kada smo vas upoznali sa pravilima, red je da predstavimo ekipi koja je, kako smo već rekli, uglavnom sačinjena od igrača iz nižih vojvođanskih liga, te klubova poput novosadskog Indeksa, Sloge iz Temerina, Borca iz Rakovca.

Siniša Milanov, Nemanja Buzadžija, Dušan Vojvodić, Đorđe Celin, Aleksa Barać, Goran Nedić (c), Zarije Gojković, Veselin Guberinić, Nikola Tomić, Aleksandar Zolnajić, Čedomir Tomčić, Milan Čičić, Nemanja Žeravica, Srđan Vukajlija, Dušan Pećić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke