Praznik i istorija u Kragujevcu - 10.000 duša, Radnički preko Pazaraca do polufinala!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 11.04.2024.
17:58
Izvor: Sportske.net

Tim Feđe Dudića nastavio da briljira.

Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca nastavili su da pružaju fantastične partije u tekućoj sezoni. Oni su se danas plasirali u polufinale Kupa Srbije, prvi put u istoriji, pošto su u četvrtfinalu savladali Novi Pazar na svom "Čika Dači" rezultatom 3:1.

Strelci za domaće su bili Bevis u 31, Vidosavljević iz penala u 35. i Ortiz u 98. minutu, a gol za goste je postigao Srećković u 73. minutu.

Na taj način se Radnički pridružio Crvenoj zvezdi, Partizanu i Vojvodini, koji su plasman u polufinale obezbedili još juče.

Kragujevčani su sjajno reagovali na igre svog kluba i nedavne kritike trenera Feđe Dudića da ih nema dovoljno na tribinama i danas je njih 10.000 došlo na tribine da pomognu Radničkom da dođe do velikog rezultata.

Od samog početka je domaćin nametnuo svoj prepoznatljivi agresivni stil, Novi Pazar je iz minuta u minut sabijan pred svoj gol, između 20. i 30. minuta je viđena totalna inicijativa Radničkog, Bevis je propustio veliku priliku, a onda je napadač iz Gvadalupea konačno probio "bedem" Pazaraca u 31. minutu.

Vidosavljević je sa svoje polovine poslao perfektan dubinski pas u prazan prostor, štoperi gostiju su jako loše bili postavljeni, lopta je prošla između njih dvojice, pa je Bevis u punom trku izašao sam pred golmana Mirkovića i rutinski ga matirao, za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije je Radnički dobio penal, posle centaršuta Ćosića i igranja rukom rezerviste Islamovića u svom kaznenom prostoru.

Odgovornost je preuzeo Vidosavljević i pogodio sa 11 metara, za 2:0.

Darko Mitrović/Sportske.net

Radnički je u prvom delu drugog poluvremena propustio da do vrha napuni mrežu Novog Pazara, golman Mirković je briljirao i sa tri odbranjena zicera spasio goste, a kako to obično u fudbalu biva, kazna je "pravo niotkuda" stigla u 73. minutu.

Bojat je povukao napad Pazaraca i centrirao sa desne strane u šesnaesterac, tamo je Šćepović na lucidan način, petom, odložio loptu za Srećkovića, koji je bio sam na 11 metara od gola, tukao je silovito i pravu "bombu" zakucao pod samu prečku, za 2:1.

U finišu napetost, viđena je i jedna velika gužva između rezervista i članova stručnih štabova dva tima na atletskoj stazi, a na terenu gosti nisu imali više šta da čekaju, krenuli su po izjednačenje, ali nisu imali snage za to.

Sačekao ih je domaćin u nadoknadi vremena i dotukao u 98. minutu posle brze tranzicije. Adžić je asistirao sa desne strane, a Ortiz pogodio iz idealne pozicije, za konačnih 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke