Pred derbi stigla najoštrija kritika bonus-pravila: ''Ništa gluplje...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.09.2021.
09:54
Izvor: Sportski Žurnal

Iskusni stručnjak bez ustručavanja na ovu temu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Kada su u pitanju sastavi Partizana i Crvene zvezde za večerašnji 165. večiti derbi, oni će i ovoga puta zavisiti od famoznog ''bonus-pravila'' i razlikovaće se od sastava u kojima naši najbolji klubovi igraju na evropskoj sceni.

U Partizanu bi ulogu bonus-igrača večeras trebalo da odigra mladi krilni napadač Nemanja Jović, a u Crvenoj zvezdi će to najverovatnije biti defanzivac Strahinja Eraković.

Ako ima onih koji još nisu upućeni u ovu tematiku, FSS je propisao da svaka ekipa u domaćem prvenstvu mora na terenu u svakom trenutku da ima bar po jednog igrača do 21 godine starosti, a iskusni trener Dragoslav Stepanović u izjavi za ''Žurnal'' ovo pravilo smatra, najblaže rečeno nepotrebnim.

''Ništa gluplje u fudbalu, no... nije moje. Igrači nedovoljnog kvaliteta i iskustva mogu jedino da oslabe tim i osiromaše igru, doprinesu da utakmica izgubi lepotu i neretko značaj. Supertalentovani poput Jovića igrali bi i bez nakaradnog pravila, a nedorasli biće uvek hendikep - ekipni'', izjavio je Stepanović.

Bilo bi logično da se efekat ovog pravila oseti i na igrama i rezultatima naše U21 reprezentacije, ali ona beleži znatno slabije rezultate u proteklih par godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 19.09.2021
10:06

Управо тако. Тешка глупост. Исто као и правило о ограничењу странаца. Оба правила уведена како би се промовисали млади играчи. А од кад је то уведено, све је мање квалитетних младих играча.