Pred gostovanje u Albaniji - Hoće li ''Orlovima'' biti garantovana bezbednost?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.09.2015.
12:08
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Još desetak dana ostalo je do gostovanja reprezentacije Srbije u Elbasanu. Šta naša ekspedicija može da očekuje na ovom gostovanju.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Posle svega što se dešavalo prošlog oktobra u Humskoj i albanskih provokacija kakve do tada nisu viđene na fudbalskim utakmicama, opravdan je strah kako će proteći predstojeći susret dve selekcije u Elbasanu.

Na temu bezbednosti i rizika koje nosi ova utakmica, za ''Sport'' je govorio komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov.

''Pripremamo se za svaku situaciju i imaćemo adekvatan odgovor na okolnosti koje mogu u datom trenutku da se eventualno dogode. Sastanci i dalje traju, dogovaramo se i planiramo sve mere''
, istakao je Mirkov.

Ipak, on veruje da će bezbednost naših igrača biti na najvišem nivou, jer su domaćini svesni da ih očekuje drastična kazna ukoliko se dogode neki incidenti.

''Očekuje se da prilikom ulaska na stadion mere budu rigorozne, a kontrola detaljna. Znaju domaćini da i najmanji incident može da dođe pod lupu UEFA, a u slučaju većeg nereda, Albanija bi zaista bila u problemu, jer evropska kuća fudbala u tom slučaju ne bi imala milosti i usledile bi drastične kazne.

Odgovornost je na domaćinu, a mi se nadamo da će organizator učiniti sve u skladu sa propisima i omogućiti nam miran i bezbedan boravak, odnosno odigravanje utakmice u uslovima koji se podrazumevaju pravilima UEFA''
, poručio je Mirkov.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra u Elbasanu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KIMKO-3
Sunday, 27.09.2015
16:23

Nažalost plašim se da će se desiti sledeće. Domaća publika će biti u takvom nacionalističkom zanosu koji do sada nije viđen na sportskim terenima.Mržnja koju će iskazati prema srpskim fudbalerima i Srbiji učiniće da naši fudbaleri budu toliko uplašeni da o nekom povoljnom rezultatu nemojmo ni razmišljati. Za razliki od naših, njihovi fudbaleri će bukvalno ginuti na terenu. Preoštrih faulova i provokacija sa njihove strane biće napretek. Još jedan gorak poraz i kozna još šta možemo doživeti.Ništa dobro .

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 27.09.2015
18:07

Na žalost su albanci mnogo lukaviji od nas, i oni će podržavati svoj tim i pokazati kao sliku u svet da su oni dobri momci i da smo mi loši, videćeš, kad budu tapšali našoj himni, ja se više toga pribojavam da će svet reći, pa gle ovi albanci su gospoda za te Srbe.

avatar
ProudKnight
Sunday, 27.09.2015
13:36

Ovdje će biti svega. Volio bih da zvaničnici Srbije odu na stadion, da pokažu svijetu, šta se tu zapravo dešava i da još jednom čistim obrazom i intelektom, okrenu stvari u svoju korist, a ne da uvijek ispadamo klovnovi u očima javnosti i da se kažnjavamo, jer se uvijek očekuje da smo mi direktno ili indirektno skrivili nešto. Što se tiče rezultata, mislim da će to biti u drugom planu, ali bih volio da se malo pomrse konci albancima i da naši bar jednom pokažu želju, motiv, taj čuveni srpski inat, koga nažalost u srpskom fudbalu nema već neko vrijeme.. Tell the children the truth!

avatar
33
Sunday, 27.09.2015
13:24
avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 27.09.2015
12:12