Predsednik Grafičara: "Prekidamo saradnju sa Zvezdom ako uđemo u SL"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.05.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Predsednik "ljubičastih" ističe da će se saradnja sa Crvenom zvezdom prekinuti ako klub stigne do elite.

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pred baraž mečeve za popunu Super lige Srbije između Radnika i Grafičara, predsednik kluba sa Senjaka Slobodan Govedarica je istakao da u ovaj baraž Grafičar ide da bi stigao do svog najvećeg uspeha u istoriji, a to je plasman u Super ligu Srbije. 

Pored toga, ističe da će saradnja sa Crvenom zvezdom u tom slučaju biti prekinuta. 

"Sa ljudima iz Crvene zvezde, prvenstveno sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, kao i sa ljudima iz omladinske škole, gospodom Draganom Mladenovićem i Nikolom Jelićem godinama unazad imamo fenomenalnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Grafičar kao klub ima ulogu da bude most tokom čijeg prelaska igrači iz juniorskog prelaze u seniorski fudbal. Samo trenutno Zvezda u ekipi ima Erakovića, Nikolića, Lekovića i Mijatovića, igrače koji su kroz “kaljenje” kod nas zaslužili prelazak u prvi tim. Međutim, ukoliko uspemo da se plasiramo u Superligu, ta saradnja će biti prekinuta. Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom a nastupala je za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim Zvezde ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa igračima Grafičara i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe", naveo je Slobodan Govedarica, predsednik Grafičara. 

Posebno naglašava da je infrastrukturno ovaj klub porastao i da sada ima moderan stadion koji je spreman za Super ligu Srbije. 

"Takođe, tokom nekoliko poslednjih godina, Grafičar je porastao kao klub u svim segmentima i svim sektorima. Imamo svoj stadion, koji je jedan od najlepših i najmodernijih u Srbiji, izgradili smo prateće objekte, sobe za igrače, uložili u promociju kluba, oformili rukovodstvo na čelu sa mladim i ambicioznim funkcionerima, realizovali nekoliko ozbiljnih transfera... Sve nam to ukazuje i daje mogućnost da verujemo da smo kao pojedinci i kao klub sposobni da igramo najviši rang", navodi Govedarica. 

Ponosan je na sve urađeno do sada i neće mnogo žaliti ukoliko se klub ne plasira u elitni rang. 

"Verujem da imamo kvalitet da eliminišemo Radnik u dve utakmice. Ali ako i ne uspemo u tome, nećemo dugo žaliti. Nastavićemo da radimo još više i bolje na razvoju kluba. Duboko sam uveren da smo mi kao klub na pravom i ispravnom putu i da će se rezultati našeg poslovanje tek videti. U najkraćem izgradili smo zdrav temelj i imamo osnovu za sigurnu budućnost", ističe predsednik kluba. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke